Рецепт Свинина, тушкована з брусницею фото

Свинина, тушкована з брусницею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Варіантів приготування м'яса може бути безліч, але занадто багато - ніколи! Для різноманітності хочу запропонувати вам спробувати ніжну свинину в соусі з помідорів і ягід. Чудова ідея, раджу!

Опис приготування:

Покажу вам, як приготувати свинину, тушковану з брусницею і червоним вином. Це простий рецепт для тих, хто не любить проводити багато часу на кухні. Замаринувати м'ясо краще заздалегідь, на ніч - ідеально, але мінімум на пару годинок. Якщо помідори у вас кислуваті, в маринад можна додати дрібку цукру. Для щоденного меню - чудове блюдо!

  • Свинина - 650-700 грам
  • Брусниця - 50-100 грам (за смаком)
  • Цибулина - 1 штука
  • Помідори - 2-3 штук
  • Червоне вино - 1/2 склянки
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
свинина, тушкована з брусницею - фото крок 1
1. Помідори вимийте, наріжте тонкими скибочками, свинину - невеликими шматочками.
свинина, тушкована з брусницею - фото крок 2
2. Викладіть в глибоку миску і додайте за смаком сіль і спеції (перець, мікс приправ для м'яса, ароматні трави і т. Д.). Акуратно перемішайте і приберіть в холодильник. Нехай м'ясо маринується, 2-6 годин.
свинина, тушкована з брусницею - фото крок 3
3. На сковороду з товстим дном (или сотейник) налийте олію і викладіть м'ясо. Очистіть і подрібніть цибулю, розподіліть зверху. Додайте ягоди і влийте півсклянки води і вино. Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму і млоїте м'ясо під кришкою.
свинина, тушкована з брусницею - фото крок 4
4. Гасіть м'ясо годину-півтора (в залежності від розміру шматочків) до м'якості. Перед подачею можна прикрасити свіжою зеленню.
Смачного!

Схожі рецепти