Швидкий пиріг з брусницею
(покроковий рецепт з фото)
Всім любителям простий випічки обов'язково рекомендую цей рецепт приготування швидкого пирога з брусницею. Неймовірно ароматний, ніжний всередині і з хрусткою скоринкою, він просто смакота!
Якщо ви любите насичено-солодкі десерти, тоді в приготуванні цього швидкого пирога з брусницею в домашніх умовах краще не використовувати лимон, а також додайте в начинку трохи більше цукру, наприклад. Це відмінний варіант для чаювання в колі сім'ї або гостей, а також в якості десерту на швидку руку.
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 350 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Борошно - 450 грам
- Брусниця - 1 Склянка
- Лимон - 1-2 штук (по бажанню)
1. Для приготування основи з'єднайте в глибокій мисочці 100 грамів цукру і 100 грамів вершкового масла. Розітріть до однорідності. Vbeyte яйця, перемішайте і поступово вводите близько 300 грамів борошна. Не забудьте додати розпушувач і при бажанні дрібку солі. Вимішайте як слід тісто. На деякий час можна прибрати його в холодильник.
2. Ягоди вимийте, обсушити і перемішайте з 150 грамами цукру. Даний рецепт приготування швидкого пирога з брусницею доповнений ще лимоном, який потрібно пропустити через м'ясорубку або подрібнити в чаші блендера. Також ви можете додати апельсин, наприклад.
3. Зверху наш швидкий пиріг з брусницею в домашніх умовах буде присипаний крихтою. Щоб зробити штрейзель розітріть 100 грамів цукру, 100 грамів вершкового масла і 150 грамів борошна. Ось така кондитерська крихта вийде в результаті.
4. Розігрійте попередньо духовку. Жароміцних форму змастіть трохи вершковим маслом. Викладіть в неї тісто, розрівняйте і сформуйте борту. Розподіліть рівним шаром ягідну начинку.
5. Рясно посипте крихтою і відправте форму в духовку. Випікається пиріг близько 40 хвилин при середній температурі до рум'яності. Перед подачею трохи охолодіть його, а потім наріжте порційними шматочками.