Рецепт Відкритий пиріг з брусницею фото

Відкритий пиріг з брусницею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Брусниця
Вагітним і годуючим
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Вже не раз я говорила, що люблю поєднання солодкого тіста з кислою начинкою. І як наповнення я спробувала вже багато варіантів фруктів і ягід. Але на цей раз, буде щось новеньке.

Спеціально підготувала для вас рецепт того, як приготувати відкритий пиріг з брусницею. Ніколи раніше його не пекла. Вийшло дивовижно смачно! Сметанна заливка ідеально з'єднає тісто з ягодами. Таку випічку можна подати і на святковий стіл. Виглядає дуже красиво і яскраво!

  • Борошно - 300 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукор - 250 грам
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Розпушувач - 5 грам
  • Брусниця - 500 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Крем - 200 грам
відкритий пиріг з брусницею - фото крок 1
Ягоди підійдуть свіжі або заморожені. При необхідності промийте їх, дайте стекти зайвої рідини.
відкритий пиріг з брусницею - фото крок 2
Вершкове масло кімнатної температури розітріть зі 150 грамами звичайного цукру і ванільним цукром.
відкритий пиріг з брусницею - фото крок 3
Додайте яйце, просійте борошно з розпушувачем. Замішайте тісто. Залиште його в холодильнику на півгодини.
відкритий пиріг з брусницею - фото крок 4
Після розподіліть тісто по формі, роблячи бортики. Спинний інвест Брусник.
відкритий пиріг з брусницею - фото крок 5
Розігрійте духовку до 180 градусів. Запікайте пиріг протягом 40 хвилин.
відкритий пиріг з брусницею - фото крок 6
Для заливки змішайте віночком сметану з цукром, що залишився до розчинення. Залийте цією масою теплий пиріг.
відкритий пиріг з брусницею - фото крок 7
Залиште випічку на пару годин в холодильнику для кращої просочення. Приємного чаювання!

Схожі рецепти