Відкритий пиріг з брусницею
(покроковий рецепт з фото)
Вже не раз я говорила, що люблю поєднання солодкого тіста з кислою начинкою. І як наповнення я спробувала вже багато варіантів фруктів і ягід. Але на цей раз, буде щось новеньке.
Спеціально підготувала для вас рецепт того, як приготувати відкритий пиріг з брусницею. Ніколи раніше його не пекла. Вийшло дивовижно смачно! Сметанна заливка ідеально з'єднає тісто з ягодами. Таку випічку можна подати і на святковий стіл. Виглядає дуже красиво і яскраво!
- Борошно - 300 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 250 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Розпушувач - 5 грам
- Брусниця - 500 грам
- Яйце - 2 штуки
- Крем - 200 грам
Ягоди підійдуть свіжі або заморожені. При необхідності промийте їх, дайте стекти зайвої рідини.
Вершкове масло кімнатної температури розітріть зі 150 грамами звичайного цукру і ванільним цукром.
Додайте яйце, просійте борошно з розпушувачем. Замішайте тісто. Залиште його в холодильнику на півгодини.
Після розподіліть тісто по формі, роблячи бортики. Спинний інвест Брусник.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Запікайте пиріг протягом 40 хвилин.
Для заливки змішайте віночком сметану з цукром, що залишився до розчинення. Залийте цією масою теплий пиріг.
Залиште випічку на пару годин в холодильнику для кращої просочення. Приємного чаювання!