Відкритий пиріг з брусницею і яблуком
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами легкий спосіб, як приготувати відкритий пиріг з брусницею і яблуком. Навіть якщо ви профан в випічці і роботі з тестом - не біда, з цієї простої випічкою ви точно впораєтеся! раджу, смачно!
Розповім вам, як приготувати відкритий пиріг з брусницею і яблуком, та не простий, а в стилі рустик! Я його вперше спробувала на весіллі у своєї подруги - в 2015 році був дуже популярний серед наречених стиль Рустик, де всі страви максимально близькі до природи і виглядають досить грубувато, але разом з тим чарівно. І ось цей пиріг мені дуже полюбився - дізналася рецепт і розповім тепер, як приготувати!
- Тісто листкове бездріжджове - 500 грам
- Яблука - 3-4 штук
- Брусниця - 0.5 склянки
- Цукор - 1/4 склянки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 0.5 чайних ложки
1. Рецепт прстой до неподобства - розморозимо і розкачати тісто в пласт товщиною приблизно в 3-5 мм. Чи не намагайтеся робити занадто тонко - пиріг повинен витримати вагу яблук.
2. Яблука і брусницю моєму, яблука ржеем шматочками. У сотейнику змішаємо з цукром, крохмалем, корицею і додамо масло. Ставимо на маленький вогонь і заважаємо, поки все не змішається. Заважайте акуратно. Щоб ягоди не пошкодилися. Викладаємо начинку на тісто і трохи загорніть краю, щоб вийшли бортики.
3. Сильно не старайтеся - це ж пиріг в стилі рустик, де нерівні краї вітаються. Запікаємо приблизно 40-50 хвилин при 190 градусах. Готово!