Cлоений пиріг з брусницею
(покроковий рецепт з фото)
Листковий пиріг з брусницею - один з моїх улюблених пирогів. Пиріг складається з трьох шарів: тесту, ягід і сметанному соусі. Готувати такий пиріг легко і просто, спробуйте!
Головне - залити пиріг сметаною, коли він ще гарячий. Замість брусниці можна брати вишню, смородину или шиповник.
- Борошно - 300 грам
- Олія - 150 грам
- Цукор - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Крем - 200 грам
- Ягоди - 250 грам
Замісити цукор, олія, яйце, борошно і дрібку солі. Тісто має вийти слухняним і не липким.
На форму для запікання викладіть тісто. Зверху посипте брусницею. Випікайте пиріг у духовці 15-20 хвилин.
Збийте стакан цукру зі сметаною до піни. Залийте пиріг соусом, залиште в холодильнику на 2-3 годину.