Пісочний пиріг з брусницею
(покроковий рецепт з фото)
Щось я давно не готувала випічку з пісочного тіста. Все листкове та листкове. А адже перший варіант н трохи не гірше, а з м'якими начинками або варенням воно набагато краще поєднується!
Представляю вам прекрасний приклад відмінного десерту. Прочитайте нижче про те, як приготувати пісочний пиріг з брусницею. Найцікавіше, що робиться він елементарно, оскільки основа дуже проста. В якості наповнювача вибирайте будь-які ягоди або джеми. Все буде вдало виглядати, головне, щоб вона була м'якою.
- Маргарин - 150 грам
- Брусниця - 200 грам
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 0, 5 чайних ложки
Змішайте борошно, розпушувач, півсклянки цукру і ванілін. У цю суміш натріть на тертці маргарин.
Суміш добре розітріть руками в крихту. Розділити тісто 1/3 і 2/3 частини.
Більшу частину тесту утрамбуйте на дно форми для випічки. Зробіть бортики для пирога.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Приготуйте начинку. Брусницю засипте склянкою цукру і добре перемішайте.
Розподіліть начинку по основі, а зверху засипте залишилися тестом. Надішліть пиріг в духовку.
Випічку готуйте протягом 30 хвилин. Приємного чаювання!