Швидкий яблучний рулет з брусницею
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я хочу розвінчати міф, що бісквітні рулети це складно і довго. Цей рулет з яблуками і в'яленої брусницею готується швидко і практично за один раз. Приступимо!
Зазвичай бісквітний рулет готується окремо від начинки або крему. У цьому рулеті робиться все за один прийом. Яблука краще взяти кисло-солодкі. Якщо у вас немає брусниці, можете замінити її на в'ялену журавлину, родзинки або порізану в'ялену вишню. Горіхи теж можна взяти на свій смак.
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цукор - 60 грам
- Ванільний цукор - 5 грам
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Яблуко - 350 грам
- Брусниця в'ялена - 35 грам
- Горіхи волоські - 30 грам
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування швидкого яблучного рулету з брусницею.
Волоські горіхи крупно порубати і обсмажити на сухій сковороді протягом 5 хвилин на повільному вогні.
Яйця вимийте і розбийте в чисту, холодну посуд. Я використовую каструлю на 1 літр.
Додайте до яєць цукор і маленьку щіпку солі.
Збивайте яйця з цукром протягом 5-6 хвилин до пишної маси.
Борошно просійте через дрібне сито і додайте в яєчну масу. Я зазвичай просівають відразу в миску з масою.
Акуратно перемішуємо лопаткою до однорідної маси. Не заважайте довго, щоб бульбашки повітря не полопалися і бісквіт залишився ніжним.
Застелите маленький деко папером для випічки. Яблука очистіть від серцевини і шкірки. Натріть яблука на крупній тертці і, відіжміть сік. Розкладіть яблука на папері в рівний шар.
Розкладіть рівномірно брусницю по яблучному шару.
Розкладіть по яблучному шару з брусницею обсмажені горіхи.
Вилийте отримані бісквітне тісто на верх яблучного шару і розрівняйте. Найлегше це робити пластиковим шпателем.
Випікайте в гарячій духовці при температурі 180 градусів протягом 25-30 хвилин, до готовності.
Чистий рушник намочіть і гарненько відіжміть. Розкладіть рушник на столі і переверніть бісквіт так, щоб папір був зверху. Проведіть по поверхні паперу сирої тканиною або мокрими руками і зніміть її.
За допомогою рушники щільно скрутіть рулет і залиште до охолодження.
Розгорніть рушник, і викладіть рулет на обробну дошку швом вниз. Посипте цукровою пудрою і прикрасьте на свій розсуд.
Наш швидкий яблучний рулет з брусницею готовий. Розріжте і подавайте з кавою, чаєм або просто з молоком.
Смачного!