Швидкий яблучний рулет
(покроковий рецепт з фото)
Хочете почастувати гостей смачною яблучної випічкою? подивіться, як приготувати швидкий яблучний рулет - відмінний рецепт випічки на швидку руку, який врятує вас, якщо гості вже на порозі.
Незважаючи на те, що даний рулет потрібно готувати з начинкою, його не потрібно змащувати, пласт тесту випікається відразу з яблучною масою, що економить ваш час. Завдяки збитим з цукром яєць тісто виходить дуже ніжним, м'яким і повітряним, так що не переживайте, рулет не вийде сухим. За бажанням приготуйте шоколадну помадку і полийте нею рулет (або прикрасьте випічку вершками). Кількість цукру в начинці регулюйте на свій смак і залежно від солодощі яблук.
- Борошно - 120 грам
- Цукор - 130 грам
- Яблука - 800 грам
- Яйце - 4 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 10 грам
- Цедра лимону - 1 штука
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
1. Яблука очистіть і натріть на крупній тертці. Злийте виділився сік, додайте трохи цукру і лимонний сік. Перемішайте начинку. За бажанням додайте трохи цедри лимона.
2. Приготуйте тісто: міксером збийте яйця, поступово додаючи цукор, протягом 10 хвилин. Просійте борошно з розпушувачем, додайте до яєчної маси разом з ванільним цукром і акуратно перемішайте.
3. Деко застеліть пергаментом, змастіть рослинною або вершковим маслом і рівномірно розподіліть на ньому начинку. Зверху викладіть тісто і акуратно розрівняйте його.
4. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин. Акуратно викладіть корж на рушник начинкою вгору і поверніть рулет. Прикрасьте на свій смак. Смачного!