Швидкий і простий яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
А ви могли собі уявити, що з лаваша можна спекти карколомний солодкий пиріг? Якщо ні, вам варто подивитися, як приготувати швидкий і простий яблучний пиріг на лаваші: смачно і солодко!
Для такого пирога підійде форма будь-якого діаметру. Головне, щоб вона не протікала. Але форми варто щедро встелити лавашем, він просочиться соком з яблук і яєчної заливанням, в слідстві чого втратить свій смак і стане солодким. Можна викладати шари лаваша і яблук по черзі, тоді вийде невеликий тортик. Якщо яблука не молоді, очистіть їх від шкірки, після чого карамелізіруется їх на вершковому маслі.
- Яблука - 800 грам
- Цукор - 150 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Крем - 200 грам
- Цукрова пудра - 50 грам
- Яйце - 5 штук
- Лаваш - 1 штука
- Ванільний цукор - 10 грам
1. Яблука промийте і наріжте тонкими скибочками. На розігрітій сковороді прогрійте вершкове масло з цукром на середньому вогні протягом декількох хвилин, постійно помішуючи.
2. Додайте яблука і готуйте 5 хвилин, помішуючи масу. Яблука повинні стати м'якими, але цілими. Форму змастіть вершковим маслом. Викладіть половину листа лаваша рівномірним шаром.
3. Далі викладіть яблучну начинку і прикрийте другою половиною лаваша. Приготуйте заливку: яйця злегка збовтайте з цукровою пудрою, ванільним цукром і сметаною.
4. Залийте пиріг яєчною масою, випікайте його в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10-15 хвилин. Смачного!