Рецепт Швидкий і простий яблучний пиріг фото

Швидкий і простий яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Яблука , Лаваш
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 5
Час приготування: 20 хв.

А ви могли собі уявити, що з лаваша можна спекти карколомний солодкий пиріг? Якщо ні, вам варто подивитися, як приготувати швидкий і простий яблучний пиріг на лаваші: смачно і солодко!

Опис приготування:

Для такого пирога підійде форма будь-якого діаметру. Головне, щоб вона не протікала. Але форми варто щедро встелити лавашем, він просочиться соком з яблук і яєчної заливанням, в слідстві чого втратить свій смак і стане солодким. Можна викладати шари лаваша і яблук по черзі, тоді вийде невеликий тортик. Якщо яблука не молоді, очистіть їх від шкірки, після чого карамелізіруется їх на вершковому маслі.

  • Яблука - 800 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Крем - 200 грам
  • Цукрова пудра - 50 грам
  • Яйце - 5 штук
  • Лаваш - 1 штука
  • Ванільний цукор - 10 грам
швидкий і простий яблучний пиріг - фото крок 1
1. Яблука промийте і наріжте тонкими скибочками. На розігрітій сковороді прогрійте вершкове масло з цукром на середньому вогні протягом декількох хвилин, постійно помішуючи.
швидкий і простий яблучний пиріг - фото крок 2
2. Додайте яблука і готуйте 5 хвилин, помішуючи масу. Яблука повинні стати м'якими, але цілими. Форму змастіть вершковим маслом. Викладіть половину листа лаваша рівномірним шаром.
швидкий і простий яблучний пиріг - фото крок 3
3. Далі викладіть яблучну начинку і прикрийте другою половиною лаваша. Приготуйте заливку: яйця злегка збовтайте з цукровою пудрою, ванільним цукром і сметаною.
швидкий і простий яблучний пиріг - фото крок 4
4. Залийте пиріг яєчною масою, випікайте його в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10-15 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти