Кекс з брусницею
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті головну роль грають брусниця, кардамон і кришка. Дивовижний рецепт приготування, за яким кекс з брусницею виходить дивно ніжним і ароматним.
Готовий кекс можна присипати цукровою пудрою, горіхами або полити згущеним молоком. Готується він близько однієї години в цілому і виходить дуже ніжним. Замість брусниці можна покласти будь-яку м'яку ягоду. Якщо хочете, випікайте кекси в маленький порційних формах, тоді в центр можна покласти ще цілу ягоду.
- Брусниця - 1 склянок
- Цукор - 1, 5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 300 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Імбир, обкладинка, кардамон - За смаком
1. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо з цукром, а жовтки розтираємо з вершковим маслом.
2. Брусницю потрібно перебрати і подрібнити її в пюре.
3. Змішуємо жовтки з маслом і білки з цукром, додаємо прянощі і муку. Замішуємо тісто, в кінці вводимо брусничне пюре. Збиваємо на повній швидкості до отримання однорідної густої маси (тісто має бути, як густа сметана).
4. Змащуємо форму для запікання олією, і виливаємо в неї тісто. Запікаємо при температурі 190 градусів близько 45 хвилин. Перші 25 хвилин температура духової шафи повинна бути 200 градусів, а після її слід знизити до 180-190 градусів. Тісто за кольором виходить ніжно-рожевим (завдяки брусничним пюре). Його готовність перевіряється класичним способом - ножем або сірником.
5. Дістаємо кекс з брусницею з духовки, дамо йому трохи постояти. Коли він охолоне, наріжемо його на частини і подамо до столу. Приємного чаювання!