Рецепт Кекс з брусницею фото

Кекс з брусницею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Брусниця
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Випічка , Кекси
Кількість порцій: 3-6
Час приготування: 1 хв.

У цьому рецепті головну роль грають брусниця, кардамон і кришка. Дивовижний рецепт приготування, за яким кекс з брусницею виходить дивно ніжним і ароматним.

Опис приготування:

Готовий кекс можна присипати цукровою пудрою, горіхами або полити згущеним молоком. Готується він близько однієї години в цілому і виходить дуже ніжним. Замість брусниці можна покласти будь-яку м'яку ягоду. Якщо хочете, випікайте кекси в маленький порційних формах, тоді в центр можна покласти ще цілу ягоду.

  • Брусниця - 1 склянок
  • Цукор - 1, 5 склянки
  • Яйця - 2 штуки
  • Борошно - 300 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Імбир, обкладинка, кардамон - За смаком
кекс з брусницею - фото крок 1
1. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо з цукром, а жовтки розтираємо з вершковим маслом.
кекс з брусницею - фото крок 2
2. Брусницю потрібно перебрати і подрібнити її в пюре.
кекс з брусницею - фото крок 3
3. Змішуємо жовтки з маслом і білки з цукром, додаємо прянощі і муку. Замішуємо тісто, в кінці вводимо брусничне пюре. Збиваємо на повній швидкості до отримання однорідної густої маси (тісто має бути, як густа сметана).
кекс з брусницею - фото крок 4
4. Змащуємо форму для запікання олією, і виливаємо в неї тісто. Запікаємо при температурі 190 градусів близько 45 хвилин. Перші 25 хвилин температура духової шафи повинна бути 200 градусів, а після її слід знизити до 180-190 градусів. Тісто за кольором виходить ніжно-рожевим (завдяки брусничним пюре). Його готовність перевіряється класичним способом - ножем або сірником.
кекс з брусницею - фото крок 5
5. Дістаємо кекс з брусницею з духовки, дамо йому трохи постояти. Коли він охолоне, наріжемо його на частини і подамо до столу. Приємного чаювання!

Схожі рецепти