Свинина, тушкована з айвою
(покроковий рецепт з фото)
Поєднання м'яса і фруктів до смаку не всім, але цей рецепт я дуже рекомендую спробувати. Неймовірно апетитний соус, ніжна свинина, яка тане в роті, і ароматна айва - це приголомшливо!
Перед вами класний спосіб, як приготувати свинину, тушковану з айвою. Крім того, в рецепт для пікантність можна додати жменю чорносливу, але це на любителя, звичайно. Подавати блюдо до столу можна з улюбленим гарніром або запеченими овочами, наприклад. Що стосується вина, то я раджу використовувати солодке, щоб підкреслити смак страви, але підійде і сухе. У вашій кулінарній скарбничці цей рецепт точно знайде собі місце!
- Свинина - 650-750 грам
- Цибулина - 1 штука
- Червоне вино - 100 мілілітрів
- Бульйон - 150 мілілітрів
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль і спеції - За смаком (лавровий лист, перець, обкладинка, часник)
- Айва - 3 штуки
- Чорнослив - 50 грам (по бажанню)
- Часник - 3-4 зубчиків
1. На сковороді розігрійте пару ложок олії і викладіть свинину, нарізану невеликими кубиками. Обсмажте на сильному вогні до утворення скоринки. Після вогонь зменшите і викладіть на сковороду цибулю і часник. Смажте 3-4 хвилини, помішуючи.
2. Наполягати вино, додайте сіль і спеції. Гасіть хвилин 10. Після можна влити бульйон, додати чорнослив, якщо використовуєте, і залишити гаситися м'ясо на 15-20 хвилин.
3. Тим часом вимийте, обсушити, очистіть і наріжте айву. На окремій сковороді з рослинним маслом обсмажити її до рум'яної скоринки. Після викладіть до свинини, акуратно перемішайте (часточки бажано зберегти) і млоїте до готовності.
Смачного!
Смачного!