Курка з айвою тушкована
(покроковий рецепт з фото)
Ніжна пікантна курочка з ароматом чебрецю і розмарину, тушкована з цибулею і айвою в сидр. Інгредієнтів у страві, звичайно, чимало, але воно безсумнівно того варто. Раджу приготувати!
У цьому рецепті все дуже збалансовано: всі спеції і трави, кількість інгредієнтів і технологія приготування. Тому рекомендую точно слідувати рецептом. Хай щастить!
- Курка - 1 штука
- Айва - 2 штуки
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Тамариски - 350 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Розмарин - 1 штука
- Чебрець - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 20 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. У айви видаліть насіння і наріжте часточками.
2. Розтопити вершкове масло і обсмажте айву в сковороді.
3. Курку помийте, при необхідності наріжте.
4. Приберіть айву з сковороди і обсмажте в ній же курку по 3-5 хвилин з кожного боку.
5. Приберіть курку з сковороди. Лук наріжте півкільцями і обсмажте в тій же сковороді.
6. Лук приберіть з сковороди. Поверніть курку, потім цибулю і айву. Додати сіль, поперчіть.
7. Додайте чебрець, розмарин, всі спеції і приправи, сидр і тушкуйте на невеликому вогні близько 40 хвилин.
8. Смачного!