Курка, фарширована айвою
(покроковий рецепт з фото)
Курка, фарширована айвою стане незамінною річчю як на святковому столі, так і на простому сімейному вечері. Блюдо виходить дуже соковитим і смачним. Готується досить швидко, будь-який впорається.
Цей рецепт про те, як приготувати курку, фаршировану айвою. Якщо у вас обмежений час, то курку годі й замочувати в солоному розчині, а просто натерти сіллю зовні і всередині. При приготуванні такої курки разом зі сметаною можете використовувати трохи майонезу, він додасть свій специфічний смак страви. Якщо ви любите пряну запашну їжу, то перед відправкою в духовку поперчіть курку чорним меленим перцем або сумішшю перців, відмінно підійде паприка.
- Курка - 1 штука
- Айва - 3-4 штук
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 30 грам
- Сіль - 1-2 чайних ложок
1. Курку добре промийте всередині і зовні. За бажанням можна зняти шкіру, я не знімала. Потім курку на 1, 5 години необхідно помістити в соляний розчин: налийте в каструлю води, додайте 2 чайні ложки солі, занурте м'ясо.
2. Тим часом айву промийте під проточною водою, очистіть від шкірки. Наріжте часточками або невеликими кубиками, як більше подобається.
3. Розтопити вершкове масло на водяній бані. Курку дістаньте з води, просушіть серветкою. Акуратно нафаршіруйте курку айвою, викладіть її на деко, змастіть зверху сметаною і полийте розтопленим маслом. Поруч викладіть залишилася айву. Надішліть курку в духовку на 40 хвилин-годину при температурі 180 градусів.
4. Дістаньте форму з духовки, акуратно викладіть курку і айву на блюдо і подавайте до столу. Смачного!