Курка з айвою
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите поєднання м'яса і фруктів? Тоді в вашому кулінарному блокноті обов'язково повинна бути курка з айвою. Неймовірно соковита курочка і м'яка айва з картоплею - це відмінний обід або вечерю.
Віщуючи деякі побоювання, хотілось би зазначити, що курка з айвою не вийде надмірно солодкої, навпаки, айва прекрасно доповнить смак м'яса і віддасть свої аромати. Приготувати це блюдо можна навіть на святковий стіл, адже виглядає воно просто чудово.
- Курка - 1 штука
- Айва - 3 штуки
- Картопля - 500 грам (не обов'язково)
- Часник - 2-4 зубчиків
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Щоб курочка вийшла соковита і смачна, її необхідно заздалегідь замаринувати. Для цього потрібно очистити і видавити через прес часник і з'єднати його з рідким медом (зацукровані мед трохи розігріти на водяній бані). Курку вимити і добре просушити. Посолити і поперчити за смаком і трохи змастити олією. Потім додати часник з медом, розподіливши його по всій курочку. У такому маринаді залишити курочку мінімум на 45-60 хвилин, щоб вона як слід просочилася.
2. Тим часом можна вимити і очистити картоплю. При бажанні його можна і не додавати, тоді простий рецепт курки з айвою стане ще простіше. Однак картопля виходить в такому варіанті просто дивовижний, до того ж, не доведеться думати про гарнір.
3. Айву також потрібно вимити і нарізати невеликими шматочками.
4. Курка з айвою в домашніх умовах може бути в двох варіантах - фарширована або просто запечена разом. У кожному з цих варіантів є своя родзинка і варто спробувати зробити обидва. В даному випадку нарізаний і злегка підсолений картопля і айва поміщаються на фольгу поруч з куркою.
5. Тепер можна загорнути конверт з фольги і відправити курочку в попередньо розігріту духовку приблизно на 1.5 годину.
6. Потім можна акуратно розкрити фольгу і підрум'янити курочку. Для додаткової скоринки можна періодично поливати курку соком. Подавати блюдо до столу відразу, як тільки курочка стане добре засмаженої.