Рецепт Суп з сочевиці «Масурдал» фото

Суп з сочевиці «Масурдал»
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Овочі , Бобові , Сочевиця
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Супи , Гостре
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 40 хв.

В Індії - густий суп з бобових і невеликої кількості овочів називають далом. А юшку з червоної сочевиці - масурдалом. Насичений смак і пряний аромат супу точно здивує кожного. Спробуйте!

Опис приготування:

Червона сочевиця дуже ніжна на смак. Тому навіть пісний суп з неї дуже смачний. Не лякайтеся великої кількості прянощів, в готовому супі вони відчуваються м'яко і гармонійно. Якщо у вас немає всіх необхідних прянощів, не засмучуйтесь. Кладіть, які є і готуйте із задоволенням!

  • Сочевиця червона - 2 склянки
  • Вода - 1, 5 L
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Селера черешкова - 1 штука
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Перець чилі - 1/2 штуки
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Куркума - 1 Чайна ложка
  • Паприка мелена - 1 Чайна ложка
  • Ferry Масала - 1 Ст. Ложка (перець чорний і запашний, гвоздика, кмин, обкладинка, зіра, мускатний горіх, насіння фенхелю, чорний, бадьян, koriandr.)
  • Braai - 1 Ст. Ложка(1 ст. L. Свіжої або 1 ç.l. Сушеної)
  • Помідори - 2-3 штук
суп з сочевиці «Масурдал» - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
суп з сочевиці «Масурдал» - фото крок 2
Сочевицю залийте холодною водою, доведіть до кипіння, зніміть піну. Варіть при мінімальному кипінні близько 20 хвилин до легкого разваривания.
суп з сочевиці «Масурдал» - фото крок 3
Овочі наріжте тонко. На розігрітій, але не гарячому маслі обсмажте цибулю, часник і морква до легкої скоринки. Овочі повинні віддати свій аромат маслу, а не підсмажитися.
суп з сочевиці «Масурдал» - фото крок 4
Додайте нарізаний тонко селера і прогрійте його пару хвилин.
суп з сочевиці «Масурдал» - фото крок 5
Помідори і перець чилі дрібно нарубати і додайте до овочів. При бажанні шкірку від помідорів можна зняти. Прогрійте до розм'якшення помідор.
суп з сочевиці «Масурдал» - фото крок 6
Викладіть овочі в суп і дайте проваритися 5 хвилин на повільному вогні.
суп з сочевиці «Масурдал» - фото крок 7
Якщо у вас є готова гарам масала, просто додайте її в суп. Якщо ні, зробіть самі пряну суміш. На сухій сковороді прогрійте цілі прянощі. Беріть все по маленькій щіпці. Як тільки від прянощів піде аромат, зніміть їх з вогню і потовчіть в ступці. Додайте готові мелені прянощі і добре перемішайте суміш. Для цієї кількості супу вистачить однієї столової ложки суміші. Можна покласти і більше, якщо ви любитель пряного аромату.
суп з сочевиці «Масурдал» - фото крок 8
Додайте в суп куркуму, паприка, свіжу або суху зелень кінзи. Перемішайте суп, накрийте кришкою і вимкніть нагрів. Дайте супу постояти 15-20 хвилин.
суп з сочевиці «Масурдал» - фото крок 9
Подавайте масурдал гарячим, з коржиками і свіжою зеленню.

Схожі рецепти