Суп з сочевиці «Масурдал»
(покроковий рецепт з фото)
В Індії - густий суп з бобових і невеликої кількості овочів називають далом. А юшку з червоної сочевиці - масурдалом. Насичений смак і пряний аромат супу точно здивує кожного. Спробуйте!
Червона сочевиця дуже ніжна на смак. Тому навіть пісний суп з неї дуже смачний. Не лякайтеся великої кількості прянощів, в готовому супі вони відчуваються м'яко і гармонійно. Якщо у вас немає всіх необхідних прянощів, не засмучуйтесь. Кладіть, які є і готуйте із задоволенням!
- Сочевиця червона - 2 склянки
- Вода - 1, 5 L
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Селера черешкова - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Перець чилі - 1/2 штуки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Ferry Масала - 1 Ст. Ложка (перець чорний і запашний, гвоздика, кмин, обкладинка, зіра, мускатний горіх, насіння фенхелю, чорний, бадьян, koriandr.)
- Braai - 1 Ст. Ложка(1 ст. L. Свіжої або 1 ç.l. Сушеної)
- Помідори - 2-3 штук
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Сочевицю залийте холодною водою, доведіть до кипіння, зніміть піну. Варіть при мінімальному кипінні близько 20 хвилин до легкого разваривания.
Овочі наріжте тонко. На розігрітій, але не гарячому маслі обсмажте цибулю, часник і морква до легкої скоринки. Овочі повинні віддати свій аромат маслу, а не підсмажитися.
Додайте нарізаний тонко селера і прогрійте його пару хвилин.
Помідори і перець чилі дрібно нарубати і додайте до овочів. При бажанні шкірку від помідорів можна зняти. Прогрійте до розм'якшення помідор.
Викладіть овочі в суп і дайте проваритися 5 хвилин на повільному вогні.
Якщо у вас є готова гарам масала, просто додайте її в суп. Якщо ні, зробіть самі пряну суміш. На сухій сковороді прогрійте цілі прянощі. Беріть все по маленькій щіпці. Як тільки від прянощів піде аромат, зніміть їх з вогню і потовчіть в ступці. Додайте готові мелені прянощі і добре перемішайте суміш. Для цієї кількості супу вистачить однієї столової ложки суміші. Можна покласти і більше, якщо ви любитель пряного аромату.
Додайте в суп куркуму, паприка, свіжу або суху зелень кінзи. Перемішайте суп, накрийте кришкою і вимкніть нагрів. Дайте супу постояти 15-20 хвилин.
Подавайте масурдал гарячим, з коржиками і свіжою зеленню.