Індійський суп з сочевиці
(покроковий рецепт з фото)
В Індії дуже люблять і цінують бобові, супи з ними називають далом. Практично завжди супи варять вегетаріанські, але велика кількість прянощів робить їх дуже смачними. Переконайтеся в цьому самі!
Суп можна варити з будь-сочевицею. Різниця буде лише в часі варіння. Зелена сочевиця вариться довше інших видів.
- Сочевиця зелена - 2 склянки (склянка 200 грам)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець солодкий - 1 штука
- Часник - 5 зубчиків
- Корінь селери - 2 Ст. Ложки (сушений)
- Масло топлене - 1 Ст. Ложка
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Каррі порошок - 1 Чайна ложка
- Ferry Масала - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 1/2 чайних ложки (в зернах)
- Гострий червоний перець - 1/2 чайних ложки (в пластівцях)
Підготуйте інгредієнти.
Сочевицю промийте і залийте двома літрами гарячої води. Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні під кришкою майже до готовності - приблизно 30-40 хвилин.
В середині варіння додайте до сочевиці сушені корені селери.
Цибулю і солодкий перець наріжте соломкою короткою. Часник придавите плоскою стороною ножа і порубати.
Розігрійте топлене масло в сковороді. Киньте в масло придавлені насіння коріандру і пластівці перцю. Грійте півхвилини, поки не піде аромат.
Викладіть цибулю з перцем і часником, пассеруйте на повільному вогні до м'якості. Потім всипте залишилися прянощі і дайте їм прогрітися і просочитися маслом. Опустіть пассеровку з прянощами в суп і дайте закипіти на повільному вогні. Приправити сіллю і звареними пару хвилин. Потім щільно закрийте кришкою і дайте супу настоятися.
Подавайте суп з сочевиці гарячим, зі свіжої коржем, зеленою цибулею і овочами. Смачного!