Індійський хліб
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування індійського домашнього хліба.
Кількість порцій: 8
- Пшеничне борошно - 320 грам (для тіста:)
- Вода - 1/2 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Олія - 2-4 капель
- Середній картопля - 2 штуки (для начинки:)
- Порошок червоного чилі - 1 Чайна ложка
- Порошок кмину - 1/2 чайних ложки
- Насіння Карамболь - 1/4 чайних ложки(omam)
- Ferry масло - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Listyya koriandra - 2-4 Щепоток (тонко нарізати)
В першу чергу зробіть тісто. Змішайте борошно і сіль разом, добре перемішайте, додайте кілька крапель олії і пальцями перемішайте, додайте трохи води і деякий час замішуйте до стану м'якого тесту. Замішуйте 3-4 хвилини і витріть його краплею олії, відставте в сторону і приступаємо до заповнення. Відваріть і натріть картоплю на тертці (так краще ніж просто робити пюре тиснявою).
Додайте всі інгредієнти для начинки в миску з картоплею і перемішайте як слід.
Візьміть тісто і поділіть на 8 рівних частин. З начинки скачайте 8 кульок.
Посипте борошном робочу поверхню. І руками зробіть з грудочки тіста невеликий млинець.
Помістіть в центр млинця начинку.
Зберіть тісто навколо начинки і притискайте його акуратно зверху.
Злегка витягніть верхівку і притисніть ділянку ближче до начинки, що б повністю закрити її в тесті.
Відірвіть зайвий хвостик.
Рукою, злегка роздушіть куля в пласт, дивіться щоб начинка не виходила.
Потім, качалкою розкачати в тонкий млинець (товщину вибирайте самі, але не робіть дуже товстими).
Добре присипте борошном млинець і перекладіть його в розпечену сковороду.
Готуйте з обох сторін до золотисто-коричневого кольору. Коли готове змастіть трохи маслом і перекладайте в тарілку.
Коли всі млинці готові, викладайте на стіл по порціях і зверху покладіть невеликий кубик масла. Смачного.