Рецепт Суп з сочевицею фото

Суп з сочевицею
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Овочі, Бобові, Сочевиця
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Супи

Суп з сочевицею незвичайний на смак і дуже корисний. Як приготувати суп з сочевицею? Він простий у приготуванні, вариться набагато швидше горохового, але містить ще більше білків і корисних речовин.

Ситний суп з сочевицею прекрасно буде поєднуватися з копченою ковбасою, якщо ви не дотримуєтеся вегетаріанської дієти і не постите.

Час приготування сочевиці залежить від сорту, тому краще варіть сочевицю довше що б вона була м'якше. Зробіть прекрасний вечеря для себе і своїх близьких.

  • Оливкова олія - 100 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 2 штуки
  • Часник - 4 зубчики
  • Кмин мелений - 2 чайних ложки
  • Каррі - 1 Чайна ложка
  • Помідор - 600 грам
  • Сочевиця - 1 Склянка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Червоний перець - 1 щіпка
1
Нагрійте масло у великій каструлі на середньому вогні. Як тільки масло почне закипати, додайте нарізану цибулю і терту моркву і пасеруйте, часто помішуючи, поки цибуля не стане напівпрозорим, близько 5 хвилин.
2
Додайте часник, кмин, порошок каррі.
Готуйте кілька хвилин, потім додайте подрібнені помідори, щіпку червоного і чорного меленого перцю, сіль.
3
Тепер в каструлю долийте літр води і всипте промиту сочевицю.
Доведіть суп до кипіння, потім накрийте кришкою і зменшуйте вогонь.
Продовжуйте варити суп протягом півгодини, поки сочевиця не збільшиться в розмірі і не стане м'якою.
4
Відлийте пару чашок супу в блендер, подрібніть до однорідної маси. Вилийте масу назад в каструлю і додайте нарізану зелень. Варіть ще 5 хвилин.
5
Зніміть каструлю з вогню і видавіть в неї сік половини лимона.
Дайте супу настоятися. Можете подавати на стіл.

Схожі рецепти