Суп з сочевицею
(покроковий рецепт з фото)
Суп з сочевицею незвичайний на смак і дуже корисний. Як приготувати суп з сочевицею? Він простий у приготуванні, вариться набагато швидше горохового, але містить ще більше білків і корисних речовин.
Ситний суп з сочевицею прекрасно буде поєднуватися з копченою ковбасою, якщо ви не дотримуєтеся вегетаріанської дієти і не постите.
Час приготування сочевиці залежить від сорту, тому краще варіть сочевицю довше що б вона була м'якше. Зробіть прекрасний вечеря для себе і своїх близьких.
- Оливкова олія - 100 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Кмин мелений - 2 чайних ложки
- Каррі - 1 Чайна ложка
- Помідор - 600 грам
- Сочевиця - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Лимон - 0, 5 штуки
- Червоний перець - 1 щіпка
1
Нагрійте масло у великій каструлі на середньому вогні. Як тільки масло почне закипати, додайте нарізану цибулю і терту моркву і пасеруйте, часто помішуючи, поки цибуля не стане напівпрозорим, близько 5 хвилин.
2
Додайте часник, кмин, порошок каррі.
Готуйте кілька хвилин, потім додайте подрібнені помідори, щіпку червоного і чорного меленого перцю, сіль.
Готуйте кілька хвилин, потім додайте подрібнені помідори, щіпку червоного і чорного меленого перцю, сіль.
3
Тепер в каструлю долийте літр води і всипте промиту сочевицю.
Доведіть суп до кипіння, потім накрийте кришкою і зменшуйте вогонь.
Продовжуйте варити суп протягом півгодини, поки сочевиця не збільшиться в розмірі і не стане м'якою.
Доведіть суп до кипіння, потім накрийте кришкою і зменшуйте вогонь.
Продовжуйте варити суп протягом півгодини, поки сочевиця не збільшиться в розмірі і не стане м'якою.
4
Відлийте пару чашок супу в блендер, подрібніть до однорідної маси. Вилийте масу назад в каструлю і додайте нарізану зелень. Варіть ще 5 хвилин.
5
Зніміть каструлю з вогню і видавіть в неї сік половини лимона.
Дайте супу настоятися. Можете подавати на стіл.
Дайте супу настоятися. Можете подавати на стіл.