Рецепт Суп з рисом і картоплею фото

Суп з рисом і картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Крупи , Мал
Вагітним і годуючим
На обід
Супи
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Легкий суп з рисом і картоплею сподобається всім. Це - класичний обідній суп, Котрий, я впевнена, кожен пам'ятає з дитинства. Зварити такий суп з рисом і картоплею зможе кожен. Приступимо!

Опис приготування:

Як приготувати суп з рисом і картоплею?

1. Спочатку промийте курку і очистіть її від шкірки. У мене грудка і ніжка. Розрізаю наполовину грудку на кістки, знімаю з неї і ніжки шкірку, промиваю і викладаю у велику каструлю. Додаю два літри холодної води і ставлю на вогонь.

2. Поки вода з куркою прогрівається, готую овочі. До речі, одним оком все ж слідкуйте за куркою до кипіння шумівкою треба зняти накип. Картоплю і моркву почистіть і промийте. Картопля наріжте брусочками, морква - півкільцями.

3. Мал викладіть в сито і промийте під стічною водою кілька разів.

4. У киплячу воду з куркою додайте солі, перець горошком і лавровий лист, понизьте вогонь і варіть протягом півгодини. Через півгодини курку з бульйону витягніть. Якщо не лінуйтеся, бульйон процідіть і знову поверніть на вогонь.

5. У бульйон без курки додайте цибулю, морква, картопля і рис. Додати сіль. Варіть на середньо-слабкому вогні ще протягом 20 хвилин. Готовність визначте по картоплі і рису.

6. Петрушку промийте і нарубати. Додайте в суп в кінці варіння.

7. Курку наріжте шматочками і додайте в готовий суп.

Суп з рисом і картоплею готовий! Подавайте з улюбленим хлібом.

Смачного!

  • Курка - 500 грам
  • Картопля - 2 штуки
  • Морква - 1-2 штук
  • Мал - 2/3 склянки
  • Сіль - - За смаком
  • Перець чорний горошком - 1/2 чайних ложки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Вода - 2 L
  • Петрушка - - За смаком
Як приготувати суп з рисом і картоплею?

1. Спочатку промийте курку і очистіть її від шкірки. У мене грудка і ніжка. Розрізаю наполовину грудку на кістки, знімаю з неї і ніжки шкірку, промиваю і викладаю у велику каструлю. Додаю два літри холодної води і ставлю на вогонь.

2. Поки вода з куркою прогрівається, готую овочі. До речі, одним оком все ж слідкуйте за куркою до кипіння шумівкою треба зняти накип. Картоплю і моркву почистіть і промийте. Картопля наріжте брусочками, морква - півкільцями.

3. Мал викладіть в сито і промийте під стічною водою кілька разів.

4. У киплячу воду з куркою додайте солі, перець горошком і лавровий лист, понизьте вогонь і варіть протягом півгодини. Через півгодини курку з бульйону витягніть. Якщо не лінуйтеся, бульйон процідіть і знову поверніть на вогонь.

5. У бульйон без курки додайте цибулю, морква, картопля і рис. Додати сіль. Варіть на середньо-слабкому вогні ще протягом 20 хвилин. Готовність визначте по картоплі і рису.

6. Петрушку промийте і нарубати. Додайте в суп в кінці варіння.

7. Курку наріжте шматочками і додайте в готовий суп.

Суп з рисом і картоплею готовий! Подавайте з улюбленим хлібом.

Смачного!

Схожі рецепти