Суп з квасолі і бекону
(покроковий рецепт з фото)
Цей простий суп - це відмінний спосіб використовувати квасоля. Можна зробити його з одного виду, але смачніше, якщо використовувати кілька. Для вас рецепт страви, як приготувати суп з квасолі і бекону.
Квасоля містить стільки ж білка, скільки його в м'ясі. Наваристий бульйон цілком замінює за смаком м'ясний. Ситний, простий і дуже смачний супчик. Для його приготування потрібно заздалегідь підготувати квасоля: замочіть її в холодній воді і залиште на ніч. Буде потрібно зовсім небагато інгредієнтів, щоб зробити це блюдо.
- Квасоля (різна) - 2 склянки
- Бекон - 5 скибочок
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Бульйон - 6 склянок
- Томати - 400 грам (консервовані або свіжі, але очищені від шкірки )
- Томатна паста - 1/4 склянки
- Морква - 1 штука
- Стебло селери - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Сушений кмин - 0, 5 чайних ложки
- Сушений розмарин - 0, 5 чайних ложки
- Сушений орегано - 0, 5 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком

1. Викладіть квасолю у велику каструлю або миску, залийте водою і залиште на ніч. Через необхідний час злийте воду.

2. Розігрійте каструлю на середньому вогні, наріжте бекон і викладіть його в каструлю, обсмажте до золотистої скоринки. Наріжте кубиками цибулю і подрібніть часник. Викладіть до бекону цибулю, обсмажуйте 5-7 хвилин, потім додайте часник.

3. Наріжте невеликими шматочками моркву і стебло селери, викладіть овочі в каструлю, обсмажуйте ще 2 хвилини.

4. Додайте консервовані або стиглі томати, нарізані шматочками або розім'яті в пюре, а також томатну пасту і квасоля. Влийте бульйон, додайте всі спеції і доведіть суміш до кипіння, варіть під закритою кришкою близько 45-60 хвилин.

5. По закінченню процесу посоліть і поперчіть за смаком, потім розлийте суп по тарілках і подавайте.