Суп з хека
(покроковий рецепт з фото)
Як тільки у мене з'являється можливість приготувати суп з риби, я відразу ж це роблю. Рибні супи, а особливо суп з хека, виходять наваристими апетитними і дуже добре втаязикють голод.
Хочу розповісти про те, як приготувати суп з хека в домашніх умовах. Хек вважається дуже корисною рибою, так що суп, приготований на його основі, не може не подобається. Для насиченості додаю в рибний бульйон, крім овочів, пшоно. Вдалого приготування!
- Хек - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Картопля - 6 штук
- Пшоно - 1/2 склянки
- Сіль і перець - За смаком
- Кріп - 1/2 пучка
- Масло рослинне - За смаком
Промиваємо хека під водою, обрізаємо все плавнички, видаляємо кістки. Нарізаємо рибу шматочками, потім відварюємо в киплячій воді, приблизно 20 хвилин.
Чистимо і нарізаємо кубиками картоплю.
Морква нарізаємо кружечками, а цибуля подрібнюємо.
В готовий рибний бульйон додайте картоплю і частина моркви. Частину, що залишилася моркву і цибулю обсмажити на олії до золотистого.
Промиваємо крупу під водою.
Через 10 хвилин, після того, як додали картопля, кладемо крупу. Для 5 хвилин до готовності додайте зажарку і зелень. Дайте настоятися готового супу під кришкою 10 хвилин.
Смачного!