Суп з хека з рисом і яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Суп з хека з рисом і яйцем - відмінний варіант для обіду всією сім'єю, включаючи дітей. Незважаючи на його легкість, він дуже ситний і смачний. Яйце відмінно поєднується з рисом і іншими інгредієнтами.
Приготувати такий суп можна всього за 40 хвилин, оскільки хек вариться досить швидко. Яйце - обов'язковий інгредієнт, який потрібно додавати в кінці. Мал з яйцем поєднується дуже добре, але замість рису можна брати, наприклад, пшоно або макаронні вироби.
- Хек - 1 штук
- Картопля - 3-4 штуки
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Яйце - 2 штуки
- Картопля - 2-4 штук
- Мал - 100 грам
- Зелень - За смаком
1. Хек - відмінна риба для приготування супу. Готується швидко, а суп з нею виходить дуже смачним. Розріжте рибу навпіл, вимийте її і почистіть.
2. Залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Зніміть піну, посоліть і додайте приправи.
3. Коли риба закипить, додайте нарізані цибулю і моркву і варіть до готовності риби.
4. Помийте рис кілька разів. Замість рису можна додавати пшоно або макаронні вироби.
5. Дістаньте готову рибу, відправте в бульйон рис.
6. Коли рис закипить і повариться кілька хвилин, додайте нарізану кубиками картоплю.
7. Збовтайте яйце (на каструлю 3 л можна два) і залиште поки.
8. Коли картопля буде майже готовий, влийте поступово яйце і швидко розмішуйте.
9. В самому кінці додайте зелень (я додавала цибулю і кріп).
10. Розберіть остигнула рибу порційно в тарілку. Можете додати трохи вершкового масла.
11. Готовий суп краще їсти в гарячому вигляді. Смачного!