Суп з хека з яйцем і рисом
(покроковий рецепт з фото)
Легкий і дієтичний супчик з хеком, яйцем, рисом, овочами і зеленню готується за 1 час. Замість рису можна покласти вівсянку, пшоно і навіть вермішель (що більше подобається).Поєднується найкраще з рисом
Суп з хека з яйцем і рисом відмінно підійде для розвантажувального дня, дієтичного харчування або пп. Всі овочі відправляються в суп сирими, обов'язково додайте яйце (розмішайте його попередньо в чашці). Мал з яйцем і хеком - відмінне поєднання, а зелень привносити ще більшу родзинку і розкриває аромат. Не забудьте додати прянощі для риби.
- Хек - 1 штук
- Яйце - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Мал - 100 грам
- Зелень - 20 грам
- Спеції - За смаком
- Вершкове масло - 20 грам
1. Для бульйону можна брати хек, а можна минтай. За аналогічним рецептом і зовсім можна готувати суп з будь-якої риби на ваш смак і розсуд. Хек швидкий в приготуванні і смачний, відмінно підходить для дітей і легко засвоюється. Доводимо до кипіння, після чого знімаємо піну і солимо.
2. Дуже добре, якщо ви додасте спеції для риби (також після закипання).
3. Коли риба закипить, крім спецій, додайте нарізані цибулю і моркву. Зверніть увагу, що рибний суп готується переважно зі свіжими овочами (без піджарки). Риба виходить дуже ароматною, коли вариться разом з овочами і спеціями. Готова вона буде через 25 хвилин після закипання.
4. Її можна дістати і покласти в окремий посуд для охолодження або відокремити від кісток, дрібно нарізати і відправити назад в бульйон.
5. Наріжте картоплю кубиками, відправте в бульйон. Окремо промийте рис і розведіть в чашці яйце. Коли картопля закипить, надішліть до нього рис.
6. Наріжте зелень (я використовувала зелену цибулю і кріп, це все "любить" рибу).
7. Коли рис буде майже готовий, в бульйон потрібно відправити зелень і вилити яйце (при цьому постійно помішувати, щоб яйце розподілилося рівномірно).
8. В самому кінці я додаю столову ложку вершкового масла. Чи не кип'ятіть його, а тільки доведіть до кипіння і знімайте з вогню.
9. Окремо в тарілку я додавала очищену і нарізану рибу.
10. Після цього додавала суп і подавала до столу. Їсти його потрібно в гарячому вигляді на обід і навіть вечеря.