Суп з фазана
(покроковий рецепт з фото)
Не часто виходить готувати в звичайний день королівське блюдо. Я навіть би сказала, що і на торжество таке блюдо з'являється нечасто. Але видався випадок, і ми його з вами зробимо.
У моєму описі нижче дізнайтеся про те, як приготувати суп з фазана. Бульйон на дичини зовсім інший за смаком, ніж на звичайного птаха. Тим більше, що зваривши тушку, потім з її м'яса можна зробити іншу страву. Рекомендую не використовувати покупну локшину. Зробіть все, як описано в моєму рецепті - і смак вийде відмінним.
- Фазан - 800 грам
- Борошно - 350 грам
- Вода - 3 L
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Селера - 0, 25 штуки
- Корінь петрушки - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 20 грам
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком

Тушку фазана заздалегідь попатраєте. Чи не ощіпивая, залиште її в прохолодному місці на 3 дня. А потім вже обскубіть і промийте.

Розріжте тушку навпіл. Залийте водою і варіть до кипіння. Готуйте ще 5 хвилин. Злийте воду. Потім залийте нову. Додайте очищену і помиту половину моркви, селера, петрушку. Варіть 2 годину. Для 15 хвилин до солі.

Замісити тісто. Борошно висипте гіркою. В середину влийте яйце. Додати сіль. Замішайте тісто. Залиште його в харчовій плівці на 30 хвилин.

Потім розкачати тісто в пласт. Дайте йому підсохнути. Наріжте його смужками в 4-5 мм шириною. Завантажте їх на пергаменті, присипаний борошном, і залиште до висихання. Потім окремо зваріть локшину в каструлі протягом 4-х хвилин і додайте її в бульйон.

З самого бульйону витягніть селера, петрушку, м'ясо, морква. Пару шматків фазана наріжте дрібно в суп, інше приберіть для іншої страви. У сотейнику на маслі обсмажте нарізану моркву, селера і цибулю протягом 5 хвилин.

Прожарені овочі також додайте в бульйон. Проваріть його 10 хвилин на повільному вогні. Смачного!