Рецепт Суп з баранини фото

Суп з баранини
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
М'ясо , Баранина
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід
Супи
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Рецепт приготування супу з баранини так само характерний для кухні Сходу, як для російської кулінарії - щі і каші. Пропоную приготувати це ситне, смачне і ароматне блюдо!

Опис приготування:

Культурні та релігійні традиції середньої Азії і Сходу привели до того, що баранина в цілому ряді країн є найулюбленішим і поширеним видом м'яса. Перші страви на бульйоні з баранини мають характерний смак і аромат - не всі можуть його зрозуміти і оцінити, але, повірте, це тільки тому, що ми не вміємо готувати баранину так, як це роблять узбеки, кавказці, турки і т.Д. Вони-то знають, що для такого бульйону підходить далеко не всякий шматок і, прямо скажемо, не кожну барана - найкраще на суп брати реберця, лопаточную частина або грудинку молодого баранчика. Таке м'ясо майже не має специфічного"баранячого" запаху, а вміло підібрані спеції і велика кількість пряної зелені додадуть йому дивно насичений аромат і смак.

Як приготувати суп з баранини? Однозначної відповіді на це питання не існує - рецептів десятки, якщо не сотні. Я ж хочу запропонувати вам рецепт супу з баранини з квасолею і овочами - він не дуже важкий, але все ж дуже ситний і поживний. А на рахунок смаку - йому, як і на колір, товариш не всяк.

  • Баранина - 500 грам (найкраще реберця)
  • Банку квасолі консервованої - 2 штуки
  • Помідор - 2 штуки
  • Перець солодкий - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Цибуля зелена - За смаком
  • Інша зелень - За смаком (петрушка, кріп, кінза і т.Д.)
  • Сіль - За смаком
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Перець запашний горошком - 5-6 штук
  • Інші спеції - За смаком (кмин, куркума, шафран і t.d. )
суп з баранини - фото крок 1
Приготувати бульйон: м'ясо добре промити, розрізати на шматки (якщо це необхідно), залити 3 літрами води і довести до кипіння. Ретельно зняти піну, покласти в каструлю очищену цибулину (цілком), лавровий лист і перець, посолити. Варити на повільному вогні під кришкою до готовності м'яса.
суп з баранини - фото крок 2
Тим часом почистити і нарізати моркву.
суп з баранини - фото крок 3
І солодкий перець.
суп з баранини - фото крок 4
Помідор обшпарити окропом, зняти шкірку. М'якоть нарубати.
суп з баранини - фото крок 5
Банки з квасолею відкрити. Відкинути вміст на друшляк.
суп з баранини - фото крок 6
Зелень вимити, обсушити й подрібнити.
суп з баранини - фото крок 7
М'ясо з каструлі вийняти, а бульйон процідити (це необов'язкова процедура - якщо бульйон вийшов досить прозорим, то можна обійтися без проціджування). Видалити лавровий лист і цибулину. Додати в каструлю моркву і варити хвилин 10.
суп з баранини - фото крок 8
Додати солодкий перець, помідор і квасоля. Варити ще 5 хвилин, після чого ввести подрібнене відварене м'ясо. Вимкнути вогонь. Дати супу відпочити під кришкою 15-20 хвилин, після чого розлити по тарілках, посипати подрібненою зеленню і подати на стіл.
Смачного!

Схожі рецепти