Суп з баранини з булгуром
(покроковий рецепт з фото)
Чудова страва, яке прийшло до нас прямо з східної кухні. Багате колагеном м'ясо баранчика, манна крупа, соковиті овочі та ароматних спецій - з усього цього готується смачний суп. Пробуємо!
Перед вами класичний рецепт приготування супу з баранини з булгуром. Нижче, дуже детально описаний весь процес приготування. Цей суп є нетиповим з кількох причин. Ну ось, наприклад, такий факт - в Тунісі вважається, що готовий булгур не можна їсти відразу. Його здатність вбирати воду таїть в собі небезпеку для шлунка. Тому потрібно зняти каструлю з вогню і дати їй постояти хвилин тридцять, а потім подавати до столу.
Суп виходить густим, всю воду вбирають бобові. Хай щастить!
- Баранина - 2 кілограма
- Гайка - 1 Склянка (замочений на ніч у воді)
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Паприка солодка - 1 Ст. Ложка
- Аріса - 1 Ст. Ложка
- Чорний перець - 1 Чайна ложка (мелений)
- Перець болгарський - 2-3 штук
- Горох зелений - 2 склянки (заморожений)
- Манна крупа - 2 склянки
- Масло оливкове - За смаком
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Баранину обсмажуємо з усіх боків на олії. До золотистої скоринки.
У цій же сковороді обсмажуємо цибулю до прозорості, потім додаємо паприку і томатну пасту + 2 ст.Л. Води, ретельно перемішуємо і тушкуємо 5 хвилин.
У велику каструлю кладемо обсмажене м'ясо і тушковану цибулю, зверху заливаємо водою, так щоб м'ясо закрилося. Доводимо до кипіння, солимо і тушкуємо на повільному вогні 2 годину. Потім додаємо нут, tusim 1 час, після чого витягаємо м'ясо.
У бульйон додайте ще приблизно 1 літр води. Засипте булгур і нарізану кубиками морква. Варимо 20 хвилин, часто помішуючи.
Для 10 хвилин до кінця - засипаємо горошок зелений, а відразу після нього, кубики солодкого перцю.
В самому кінці додаються спеції і подрібнений часник.
Смачного!