Суп-пюре з капусти
(покроковий рецепт з фото)
Я обожнюю супи-пюре, особливо з капусти. Такі овочеві супчики - корисні, до того ж, НЕ "осідають" зайвими кілограмами. Поділюся з вами своїм простим рецептом приготування супу-пюре. Записуйте!
Як ви вже зрозуміли, головний інгредієнт супу-пюре з капусти - білокачанна капуста. Що стосується решти, то в цей суп йдуть всі овочі, які ви знайдете вдома. Не бійтеся експериментувати, блендер все виправить!
Якщо ви любите дуже густі супи-пюре, а густота супа, який ви варите, вас не влаштовує, можете на етапі обсмажування на маслі цибулі з морквою додати пару ложок борошна.
До супу-пюре з капусти можна також подати грінки.
- Капуста білокачанна - 1/2 штуки
- Картопля - 3-4 штук
- Цибулина - 1 штука (велика або середня цибулина.)
- Морква - 1-2 штук (одна велика або дві поменше.)
- Молоко або нежирні вершки - 400-500 мілілітрів
- Соняшникова олія - 4-6 Ст. Ложок
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
- Зелень кропу, петрушки - - За смаком
- Суцвіття цвітної капусти (по бажанню) - 5-7 штук
1. Поріжте білокачанну капусту, закип'ятіть півкаструлі води, посоліть і відправляйте туди капусту. Чистий, помийте, наріжте невеликими кубиками картоплю і - в каструлю! Якщо будете використовувати кольорову капусту, наріжте і також додайте її в каструлю, коли картопля і білокачанна капуста стануть м'якими.
2. Почистіть і наріжте кубиками цибулю, натріть на тертці моркву. На середньому вогні на олії обсмажте цибулю, туди ж додайте моркву. Цибулю і моркву повинні стати м'якими, світло-золотистого кольору. Коли овочі в каструлі стануть досить м'якими, додайте до них обсмажені цибулю і моркву.
3. Додайте спеції, поварите ще хвилин 7, зніміть з вогню і збийте блендером. Потім додайте молоко або вершки, поверніть суп-пюре на вогонь і доведіть до кипіння.
4. Суп-пюре з капусти зазвичай подають з сухариками. Приємного!