Суп із зеленою сочевицею
(покроковий рецепт з фото)
Такий суп із зеленою сочевицею можна готувати навіть на вечерю, оскільки на відміну від бобових, сочевиця не створює тяжкості в шлунку. Крім цього, він швидко готується, оскільки сочевиця не замочуйте.
Як відомо, суп із зеленою сочевицею дуже корисний, оскільки вона відмінно виводить токсини і покращує травлення. Такий суп також ідеально підійде під час посту і для тих, хто звик в вегетаріанського харчування. Якщо регулярно вживати сочевицю, то можна омолодити організм і поліпшити роботу шлунково-кишкового тракту.
Дивіться, як приготувати суп із зеленою сочевицею.
- Сочевиця зелена - 250 грам
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Картопля - 3-4 штук
- Кабачки - 1 штук (невеликий)
- Селера - 2-3 штук
- Помідори - 1-2 штук
- Сіль і спеції - За смаком
1. Підготуйте всі необхідні для приготування супу інгредієнти. Картоплю і моркву промийте і очистіть.
2. Заливаємо сочевицю водою і доводимо до кипіння, після чого знімаємо піну, але не солимо. Зазвичай сочевиця вариться близько 25 хвилин на середньому вогні.
3. Шаткуємо цибулю і моркву, обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору цибулі і м'якості моркви.
4. Додаємо дрібно нарізані помідори, кабачки і при бажанні часник. Приправляємо за смаком і доводимо до готовності.
5. На останньому етапі відправляємо в суп цибулю і моркву. Тепер слід посолити суп і в кінці додати селера (можна зелень петрушки за смаком).