Суп із заморожених підберезників
(покроковий рецепт з фото)
Хто ж не любить ароматні грибні супчики? Я пропоную рецепт грибного супу з заморожених підберезників, які вважаються одними з найсмачніших грибів, подарованих нам природою. Дуже смачно!
Особлива цінність підберезників полягає в тому, що в них міститься добре збалансований білок і достатній запас деяких вітамінів. Крім цього, підберезник - відмінний антиоксидант: він вбирає, а потім виводить з організму різні токсини. Цей гриб має й інші корисні властивості, про які Ви можете прочитати самостійно.
Зацікавилися? тоді розповідаю, як приготувати суп із заморожених підберезників!
- Підберезники - 500 грам
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - . За смаком
- Перець - . За смаком
- Лавровий лист - 1 штука
- Зелень - . За смаком
- Крем - . За смаком (по бажанню)
![суп із заморожених підберезників - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/sup_iz_zamorojennih_podberezovikov-70079.webp)
1. Картоплю нарізаємо маленькими шматочками.
![суп із заморожених підберезників - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/sup_iz_zamorojennih_podberezovikov-70080.webp)
2. Моркву натираємо на буряковій тертці або подрібнюємо в блендері.
![суп із заморожених підберезників - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/sup_iz_zamorojennih_podberezovikov-70081.webp)
3. Потім дрібно нарізаємо цибулю.
![суп із заморожених підберезників - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/sup_iz_zamorojennih_podberezovikov-70082.webp)
4. Подрібнюємо зелень.
![суп із заморожених підберезників - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/sup_iz_zamorojennih_podberezovikov-70083.webp)
5. Підберезники, прямо замороженими, кидаємо в киплячу підсолену воду і варимо 20 хвилин, періодично знімаючи пінку.
![суп із заморожених підберезників - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/sup_iz_zamorojennih_podberezovikov-70084.webp)
6. Додаємо в каструлю картоплю, варимо приблизно 10 хвилин.
![суп із заморожених підберезників - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/sup_iz_zamorojennih_podberezovikov-70085.webp)
7. Потім додаємо цибулю, морква, лавровий лист, солимо. Варимо до готовності картоплі.
![суп із заморожених підберезників - фото крок 8](https://kuhari.com.ua/img/sup_iz_zamorojennih_podberezovikov-70086.webp)
8. Часник видавлюємо «чеснокодавку» або дрібно нарізаємо.
![суп із заморожених підберезників - фото крок 9](https://kuhari.com.ua/img/sup_iz_zamorojennih_podberezovikov-70087.webp)
9. Коли картопля буде майже готовий, всипаємо в суп зелень і додаємо часник.
![суп із заморожених підберезників - фото крок 10](https://kuhari.com.ua/img/sup_iz_zamorojennih_podberezovikov-70088.webp)
10. Грибний супчик готовий! Подаємо до столу зі сметаною. Смачного!