Грибний суп із заморожених підберезників
(покроковий рецепт з фото)
З заморожених грибів можна приготувати практично стільки ж різноманітних страв, як і зі свіжих, а вже з підберезників, зі своїми шляхетним смаком і ароматом - тим паче. Сподіваюся, ви оціните майже класичний рецепт грибного супу з заморожених підберезників, який готується швидко, а з'їдається ще швидше.
Рецепт грибного супу з заморожених підберезників наступний:
1. Картоплю порізати великими шматочками, залити водою і поставити на вогонь - заморожені підберезники готуються швидко, так що він встигне якраз вчасно. Коли вода закипить, зняти крохмальну піну, посолити, покласти лавровий лист.
2. Дістати гриби з морозилки і без розморожування відправити на добре розігріту сковороду. Закрити кришкою, а коли рідина повністю випарується - додати рослинне і вершкове масло. Обсмажувати до напівготовності.
3. Надіслати в сковороду дрібно нарізану цибулю і моркву, попередньо подрібнену на тертці або іншим зручним способом. Готувати, постійно помішуючи, доти, поки цибуля не стане золотистим, а морква - злегка зарум'яниться.
4. Невеликими пучками або через ситечко при постійному помішуванні всипати в сковороду борошно, а через хвилину, коли вона вбере масло і зарум'яниться - вилити молоко. Нехай заправка покипит на повільному вогні кілька хвилин, поки не загусне.
5. Тим часом, вийняти з супу лавровий лист, злити воду в вільну ємність, а картопля розім'яти або пюрировать міксером. Можна додати пару яєчних жовтків - консистенція, колір і смак страви від цього стануть ще краще - але в цьому випадку потрібно строго стежити, щоб вони не згорнулися.
6. Поступово, невеликими порціями, повернути воду в каструлю з картоплею, перемішати.
7. Викласти заправку в каструлю, додати спеції. Перемішати, накрити кришкою і залишити булькати на невеликому вогні на 10 хвилин.
8. Готовий суп заправити свіжою зеленню, рубаним часником і сухариками з житнього хліба.
Смачного!
- Підберезники - 600 грам
- Картопля - 4 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Молоко - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Майоран - За смаком
1. Картоплю порізати великими шматочками, залити водою і поставити на вогонь - заморожені підберезники готуються швидко, так що він встигне якраз вчасно. Коли вода закипить, зняти крохмальну піну, посолити, покласти лавровий лист.
2. Дістати гриби з морозилки і без розморожування відправити на добре розігріту сковороду. Закрити кришкою, а коли рідина повністю випарується - додати рослинне і вершкове масло. Обсмажувати до напівготовності.
3. Надіслати в сковороду дрібно нарізану цибулю і моркву, попередньо подрібнену на тертці або іншим зручним способом. Готувати, постійно помішуючи, доти, поки цибуля не стане золотистим, а морква - злегка зарум'яниться.
4. Невеликими пучками або через ситечко при постійному помішуванні всипати в сковороду борошно, а через хвилину, коли вона вбере масло і зарум'яниться - вилити молоко. Нехай заправка покипит на повільному вогні кілька хвилин, поки не загусне.
5. Тим часом, вийняти з супу лавровий лист, злити воду в вільну ємність, а картопля розім'яти або пюрировать міксером. Можна додати пару яєчних жовтків - консистенція, колір і смак страви від цього стануть ще краще - але в цьому випадку потрібно строго стежити, щоб вони не згорнулися.
6. Поступово, невеликими порціями, повернути воду в каструлю з картоплею, перемішати.
7. Викласти заправку в каструлю, додати спеції. Перемішати, накрити кришкою і залишити булькати на невеликому вогні на 10 хвилин.
8. Готовий суп заправити свіжою зеленню, рубаним часником і сухариками з житнього хліба.
Смачного!