Суп харчо класичний
(покроковий рецепт з фото)
Грузинська кухня відрізняється ситними і не дуже-то легкими стравами. Я навіть не знаю жодного дієтичного. І цей рецепт не виняток. Насичений смак, багато приправ і інгредієнтів. Вивчайте!
З моєї інструкції ви дізнаєтеся, як приготувати суп харчо класичний на яловичині. Характерна особливість страви - кислинка, яку прийнято отримувати за рахунок м'якоті сушених слив або ткемалі. Не забудьте і про інших "пекучих" складових. Але смак, звичайно, регулюйте на свій розсуд.
- Яловичина на кістці - 500 грам
- Мал - 100 грам
- Волоський горіх - 100 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Помідор - 2 штуки
- Запашний перець горошком - 3 штуки
- Ткемалі соус - 1-2 Ст. Ложок
- Хміль-сунелі - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Часник - 4-5 зубчиків
- Кінза свіжа - 1 пучок
- Червоний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
Яловичину промийте і залийте холодною водою. Доведіть її до кипіння. Зніміть піну і варіть протягом 2-х годин. Додайте в бульйон лавровий лист і горошини перцю. В цей же час наріжте і обсмажте цибулю в олії до м'якості.
Помідори з надрізами на шкірці потримайте в окропі. Потім зніміть шкірку.
Перетріть помідори в пюре. Додайте їх в сковороду. Гасіть овочі під кришкою на слабкому вогні 3-5 хвилин.
Готовий бульйон процідити, прибравши з нього м'ясо. Воду знову доведіть до кипіння, а потім додайте в неї інгредієнти зі сковороди.
У бульйон додайте промитий рис. Варіть суп ще 10 хвилин.
Варене м'ясо відокремте від кістки і наріжте. Додайте його назад в суп.
У харчо всипте хмелі-сунелі і мелений перець.
Подрібніть горіхи і теж додайте їх в суп.
Додайте ткемалі і варіть блюдо ще 10 хвилин. В кінці внесіть сіль, пропущений через прес часник і подрібнену кінзу.
Харчо залиште під кришкою на 10 хвилин. Потім подавайте. Смачного!