Рецепт Суп харчо класичний фото

Суп харчо класичний
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
М'ясо, Овочі, Яловичина, Крупи, Помідор, Мал
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід, На вечерю
Супи, Xarco

Грузинська кухня відрізняється ситними і не дуже-то легкими стравами. Я навіть не знаю жодного дієтичного. І цей рецепт не виняток. Насичений смак, багато приправ і інгредієнтів. Вивчайте!

З моєї інструкції ви дізнаєтеся, як приготувати суп харчо класичний на яловичині. Характерна особливість страви - кислинка, яку прийнято отримувати за рахунок м'якоті сушених слив або ткемалі. Не забудьте і про інших "пекучих" складових. Але смак, звичайно, регулюйте на свій розсуд.

  • Яловичина на кістці - 500 грам
  • Мал - 100 грам
  • Волоський горіх - 100 грам
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Помідор - 2 штуки
  • Запашний перець горошком - 3 штуки
  • Ткемалі соус - 1-2 Ст. Ложок
  • Хміль-сунелі - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Кінза свіжа - 1 пучок
  • Червоний мелений перець - За смаком
  • Сіль - За смаком
суп харчо класичний - фото крок 1
Яловичину промийте і залийте холодною водою. Доведіть її до кипіння. Зніміть піну і варіть протягом 2-х годин. Додайте в бульйон лавровий лист і горошини перцю. В цей же час наріжте і обсмажте цибулю в олії до м'якості.
суп харчо класичний - фото крок 2
Помідори з надрізами на шкірці потримайте в окропі. Потім зніміть шкірку.
суп харчо класичний - фото крок 3
Перетріть помідори в пюре. Додайте їх в сковороду. Гасіть овочі під кришкою на слабкому вогні 3-5 хвилин.
суп харчо класичний - фото крок 4
Готовий бульйон процідити, прибравши з нього м'ясо. Воду знову доведіть до кипіння, а потім додайте в неї інгредієнти зі сковороди.
суп харчо класичний - фото крок 5
У бульйон додайте промитий рис. Варіть суп ще 10 хвилин.
суп харчо класичний - фото крок 6
Варене м'ясо відокремте від кістки і наріжте. Додайте його назад в суп.
суп харчо класичний - фото крок 7
У харчо всипте хмелі-сунелі і мелений перець.
суп харчо класичний - фото крок 8
Подрібніть горіхи і теж додайте їх в суп.
суп харчо класичний - фото крок 9
Додайте ткемалі і варіть блюдо ще 10 хвилин. В кінці внесіть сіль, пропущений через прес часник і подрібнену кінзу.
суп харчо класичний - фото крок 10
Харчо залиште під кришкою на 10 хвилин. Потім подавайте. Смачного!

Схожі рецепти