Суп-гуляш з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Це неймовірно смачне і наваристий традиційне угорське блюдо, звичайно, нагадує знайомий всім нам гуляш, але його склад набагато багатше, а смак набагато більш насиченою і яскравіше, спробуйте самі.
Насправді я теж думала раніше думала, що гуляш - це шматочки м'яса, які гасяться з морквою і цибулею в густий соусі, поки не знайшла цей класичний рецепт супу-гуляшу з яловичини. Виявилося, що в оригіналі це блюдо включає в себе дуже багато овочів і спецій, а ще в нього обов'язково потрібно додавати невеликі шматочки тіста ("Čipetke"). Загалом, скажу вам чесно, готується суп-гуляш з яловичини в домашніх умовах досить довго і вимагає багато інгредієнтів. Але він виходить настільки смачний, ароматний і наваристий, що заради цієї страви, безперечно, варто провести пару годин на кухні, ви не пошкодуєте про витрачений час.
- Яловичина м'якоть - 500 грам
- Кость яловича - 1 штука
- Печериці - 300 грам
- Картопля - 3-4 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Селера корінь - 1/4 штуки
- Перець болгарський - 2 штуки
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 1, 5-2 склянки
- Часник - 4-5 зубчиків
- Помідори у власному соку - 660-700 грам(1 банку)
- Зелень свіжа - 80-100 грам (кріп, петрушка, Braai)
- Бульйон - 1-1, 5 L
- Перець запашний горошком - 4-5 штук
- Паприка мелена - 4 Ст. Ложки
- Перець сушений шматочками - 2 Ст. Ложки
- Кмин - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
Почнемо з підготовки необхідних інгредієнтів. Отже, насамперед ми нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки.
Моркву і селеру ріжемо кубиками.
Чистимо цибулю і нарізаємо його пір'ям.
Гриби ретельно промиваємо під проточною водою і нарізаємо на четвертинки.
Болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо його кубиками.
Картопля також чистимо і нарізаємо невеликими кубиками.
Всі основні інгредієнти підготовлені, тому приступимо безпосередньо до приготування супу-гуляшу. Наливаємо в каструлю трохи оливкового масла і викладаємо в каструлю цибулю, смажимо його на сильному вогні до золотистого кольору.
Потім додаємо до цибулі м'ясо і кісточку, продовжуємо смажити все на сильному вогні, постійно помішуючи, поки м'ясо не посвітлішає.
Як яловичина посветлела, викладаємо в каструлю кубики моркви і селери, смажимо все до тих пір, поки овочевий і м'ясний сік майже повністю не випарується. Не забуваємо частіше заважати інгредієнти.
Далі додаємо сушений перець шматочками.
Я molotuû перець, перемішуємо все.
Виливаємо в каструльку сік з банки з помідорами і продовжуємо все смажити.
Швиденько очищаємо самі помідори від шкірки і також викладаємо їх в каструлю.
Зменшуємо вогонь до середнього і тушкуємо овочі з м'ясом без кришки протягом 20 хвилин, рідина в каструлі повинна помірно кипіти.
Після закінчення часу додаємо в каструлю роздавлений плоскою сторін ножа і нарізаний на шматочки часник.
Потім викладаємо кубики перцю.
І вливаємо стільки бульйону, щоб страва була досить густим і залишалося ще трохи місця до краю каструлі.
Як тільки рідина знову закипить, насипаємо в каструлю дрібку кмину, перець горошком і додаємо картоплю.
Нехай все потихеньку кипить, а ми поки займемося тестом для "чіпеток" . Отже, розбиваємо в миску яйце, додаємо дрібку солі.
І всипаємо стільки борошна, щоб тісто вийшло досить тугим. Загортаємо його в мішок і поміщаємо на кілька хвилин в холодильник.
Потім ще разок обминали тісто і відщипуємо від нього невеликі шматочки. Викладаємо їх на дошку і даємо час трохи підсохнути.
Хвилин через 10-15 після того як наш суп закипів, солимо його і викладаємо в каструлю печериці.
Ще через 5-7 хвилин додаємо шматочки тіста, і відразу ж перемішуємо все, щоб вони не злиплися.
Накриваємо каструлю кришкою і варимо суп-гуляш 8-10 хвилин до готовності тесту.
Після закінчення часу вимикаємо вогонь, додаємо подрібнену зелень і залишаємо блюдо настоятися під кришкою ще на 15-20 хвилин.
Приємного всім апетиту!