Рецепт Суп-гуляш з яловичини фото

Суп-гуляш з яловичини
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Угорська кухня
М'ясо , Овочі , Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Супи , Гарячі страви
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Це неймовірно смачне і наваристий традиційне угорське блюдо, звичайно, нагадує знайомий всім нам гуляш, але його склад набагато багатше, а смак набагато більш насиченою і яскравіше, спробуйте самі.

Опис приготування:

Насправді я теж думала раніше думала, що гуляш - це шматочки м'яса, які гасяться з морквою і цибулею в густий соусі, поки не знайшла цей класичний рецепт супу-гуляшу з яловичини. Виявилося, що в оригіналі це блюдо включає в себе дуже багато овочів і спецій, а ще в нього обов'язково потрібно додавати невеликі шматочки тіста ("Čipetke"). Загалом, скажу вам чесно, готується суп-гуляш з яловичини в домашніх умовах досить довго і вимагає багато інгредієнтів. Але він виходить настільки смачний, ароматний і наваристий, що заради цієї страви, безперечно, варто провести пару годин на кухні, ви не пошкодуєте про витрачений час.

  • Яловичина м'якоть - 500 грам
  • Кость яловича - 1 штука
  • Печериці - 300 грам
  • Картопля - 3-4 штук
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Селера корінь - 1/4 штуки
  • Перець болгарський - 2 штуки
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно - 1, 5-2 склянки
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Помідори у власному соку - 660-700 грам(1 банку)
  • Зелень свіжа - 80-100 грам (кріп, петрушка, Braai)
  • Бульйон - 1-1, 5 L
  • Перець запашний горошком - 4-5 штук
  • Паприка мелена - 4 Ст. Ложки
  • Перець сушений шматочками - 2 Ст. Ложки
  • Кмин - 1 щіпка
  • Сіль - За смаком
суп-гуляш з яловичини - фото крок 1
Почнемо з підготовки необхідних інгредієнтів. Отже, насамперед ми нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки.
суп-гуляш з яловичини - фото крок 2
Моркву і селеру ріжемо кубиками.
суп-гуляш з яловичини - фото крок 3
Чистимо цибулю і нарізаємо його пір'ям.
суп-гуляш з яловичини - фото крок 4
Гриби ретельно промиваємо під проточною водою і нарізаємо на четвертинки.
суп-гуляш з яловичини - фото крок 5
Болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо його кубиками.
суп-гуляш з яловичини - фото крок 6
Картопля також чистимо і нарізаємо невеликими кубиками.
суп-гуляш з яловичини - фото крок 7
Всі основні інгредієнти підготовлені, тому приступимо безпосередньо до приготування супу-гуляшу. Наливаємо в каструлю трохи оливкового масла і викладаємо в каструлю цибулю, смажимо його на сильному вогні до золотистого кольору.
суп-гуляш з яловичини - фото крок 8
Потім додаємо до цибулі м'ясо і кісточку, продовжуємо смажити все на сильному вогні, постійно помішуючи, поки м'ясо не посвітлішає.
суп-гуляш з яловичини - фото крок 9
Як яловичина посветлела, викладаємо в каструлю кубики моркви і селери, смажимо все до тих пір, поки овочевий і м'ясний сік майже повністю не випарується. Не забуваємо частіше заважати інгредієнти.
суп-гуляш з яловичини - фото крок 10
Далі додаємо сушений перець шматочками.
суп-гуляш з яловичини - фото крок 11
Я molotuû перець, перемішуємо все.
суп-гуляш з яловичини - фото крок 12
Виливаємо в каструльку сік з банки з помідорами і продовжуємо все смажити.
суп-гуляш з яловичини - фото крок 13
Швиденько очищаємо самі помідори від шкірки і також викладаємо їх в каструлю.
суп-гуляш з яловичини - фото крок 14
Зменшуємо вогонь до середнього і тушкуємо овочі з м'ясом без кришки протягом 20 хвилин, рідина в каструлі повинна помірно кипіти.
суп-гуляш з яловичини - фото крок 15
Після закінчення часу додаємо в каструлю роздавлений плоскою сторін ножа і нарізаний на шматочки часник.
суп-гуляш з яловичини - фото крок 16
Потім викладаємо кубики перцю.
суп-гуляш з яловичини - фото крок 17
І вливаємо стільки бульйону, щоб страва була досить густим і залишалося ще трохи місця до краю каструлі.
суп-гуляш з яловичини - фото крок 18
Як тільки рідина знову закипить, насипаємо в каструлю дрібку кмину, перець горошком і додаємо картоплю.
суп-гуляш з яловичини - фото крок 19
Нехай все потихеньку кипить, а ми поки займемося тестом для"чіпеток" . Отже, розбиваємо в миску яйце, додаємо дрібку солі.
суп-гуляш з яловичини - фото крок 20
І всипаємо стільки борошна, щоб тісто вийшло досить тугим. Загортаємо його в мішок і поміщаємо на кілька хвилин в холодильник.
суп-гуляш з яловичини - фото крок 21
Потім ще разок обминали тісто і відщипуємо від нього невеликі шматочки. Викладаємо їх на дошку і даємо час трохи підсохнути.
суп-гуляш з яловичини - фото крок 22
Хвилин через 10-15 після того як наш суп закипів, солимо його і викладаємо в каструлю печериці.
суп-гуляш з яловичини - фото крок 23
Ще через 5-7 хвилин додаємо шматочки тіста, і відразу ж перемішуємо все, щоб вони не злиплися.
суп-гуляш з яловичини - фото крок 24
Накриваємо каструлю кришкою і варимо суп-гуляш 8-10 хвилин до готовності тесту.
суп-гуляш з яловичини - фото крок 25
Після закінчення часу вимикаємо вогонь, додаємо подрібнену зелень і залишаємо блюдо настоятися під кришкою ще на 15-20 хвилин.
суп-гуляш з яловичини - фото крок 26
Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти