Суп-гуляш з фаршу
(покроковий рецепт з фото)
У холодну пору року густі супи, схожі на угорський гуляш, просто незамінні. Ситний і зігріваючий, такий суп-гуляш з фаршу є одночасно і першим, і другою стравою.
Суп почніть з обсмажування м'яса прямо в каструлі. Потім по черзі додаємо в неї все нарізані інгредієнти. Вариться такий суп близько години. Удачі в приготуванні і приємного апетиту!
- Фарш м'ясний - 500 грам
- Вода / бульйон - 1, 5 L
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Томатний сік - За смаком
- Картопля - 2-4 штук
- Макаронні вироби - 50 грам
- Зелень свіжа - За смаком
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Сіль, перець - За смаком
Фарш краще всього починати смажити в ємності, в якій потім буде варитися суп - казані або в керамічної каструлі з товстим дном. Якщо у вас немає такого посуду, починайте обсмажувати фарш і овочі в сковороді, а потім перекладіть їх в відповідну каструлю. Викладіть на розігріту сковороду фарш, зміщують, щоб не утворювалися великі грудки, сіль і poperčite.
Додайте до фаршу подрібнену ріпчасту цибулю, продовжуйте обсмажувати на середньому вогні.
Очистіть і наріжте моркву кружечками або півкільцями, покладіть в сковороду до фаршу і цибулі, обсмажуйте ще кілька хвилин до готовності лука.
Приправте фарш паприкою, мускатним горіхом, орегано, додайте лавровий лист.
Вилийте в сковороду 0, 5-0, 7 л томатного соку або соусу, перемішайте і тушкуйте все разом 5 хвилин на невеликому вогні.
Перекладіть фарш з овочами в каструлю. Залийте його гарячою водою або бульйоном. Доведіть до кипіння.
Картопля очистіть, наріжте невеликими кубиками, покладіть в киплячий суп. При необхідності - до солей.
За три-п'ять хвилин до готовності картоплі покладіть в суп пасту або макарони. Варити їх довго не потрібно, намагайтеся, щоб паста не розварилася і залишилася «al dente» - жорсткою, але не твердою.
Вимкніть плиту, додайте в суп подрібнену зелень, накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин настоюватися.
Тим часом приготуйте грінки або тости, і подайте їх до супу-гуляшу.