Суп-гуляш по-угорськи
(покроковий рецепт з фото)
Давно збиралася як-небудь зловити випадок і знайти привід для наступного блюда. Воно наповнює ситістю і дарує задоволення своїм насиченим смаком. Ось, як приготувати суп-гуляш по-угорськи.
Spree в угорськи - це щось середнє між рагу і супом. У нас в родині таке блюдо ми називаємо просто соусом. Готується він не так вже й складно, як можна собі уявити. Хоча сама по собі яловичина - м'ясо досить непросте. Приготувати його набагато складніше, ніж курку або свинину. Все тому, що на нього потрібно більше часу і вправності. Яловичина часто виходить жорсткою при неправильному поводженні. Вона любить рідина, сушити її не можна.
- Яловичина - 700 грам
- Картопля - 800 грам
- Перець болгарський - 1-2 штук
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Перець гострий - 1 штука
- Часник - 5 зубчиків
- Масло рослинне - 40 мілілітрів
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Паприка - За смаком
- Зелень - За смаком
Для приготування угорського гуляшу я взяла яловичину. Звичайно ж, філе. В принципі, якщо м'ясо буде на кістки, теж не так погано. А якщо ви вирішите зробити страву більш рідким, то кісточки додадуть бульйону наваристого. Тому кожному своє. Яловичину слід промити і нарізати на тонкі шматочки (проти волокон бажано). Потім розігріваємо глибоку сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо яловичину.
Поки яловичина обсмажується на середньому вогні, підготуємо овочі. Почистимо картопля, ріпчаста цибуля і часник. Картоплю треба нарізати кубиками, але не дуже дрібно. Рублю ріпчасту цибулю, кидаю його в сковорідку до м'яса. Насипаю трохи кмину. Обсмажую все хвилин 10.
Далі, мою і обробляють болгарський і чилі перці. Потрібно дістати всі кісточки і порізати перчик тонкими кільцями. Колечка розрізаємо на 3-4 частини. Кладемо перець в яловичину. Тушкуємо під кришкою 10 хвилин на невеликому вогні.
Рублю дрібно часник. Взагалі, ніж його більше, тим смачніше буде гуляш. Краще додавати часник порційно. Один раз в середині приготування, інший - в кінці. Сиплю в м'ясо паприку, сіль і чорний перець. Заливаю все водою (можна не дуже гарячою). Закладаю картопля, закриваю кришкою. Клітина 40 хвилин до повної готовності.
Тушкуємо гуляш решту часу на слабкому вогні. Перетушіть його складно. Не страшно, якщо ви його вимкніть і на 20 хвилин пізніше. Готову страву подаємо настояним і гарячим із зеленню і перчиком. Смачного!