Суп гороховий з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування горохового супу з горіхами. У приготуванні супу немає нічого складного, а виходить він дуже смачний.
Основними інгредієнтами в приготуванні такого горохового супу є: сушений горох, картопля, рослинне масло і горіхи. Суп виходить ароматним і дуже смачним.
- Вода - 2, 5 L
- Сушений горох - 1, 2 склянки
- Картопля - 2 штуки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Грецькі горіхи - 0, 25 склянки
- Сіль і перець - 1 За смаком
- Зелень, сухарики - 1 За смаком (для прикраси)
1. Кип'яченою холодною водою заливаємо горох і на кілька годин залишаємо. Подрібнений горох замочувати не обов'язково. У каструлю наливаємо води, підсолимо і закип'ятити. Потім додаємо горох. Воді даємо закипіти. Тепер вогонь зменшуємо до середнього, і з відкритими кришкою варимо, поки горох не стане м'яким. Очистимо картопля, наріжемо його кубиками і додамо в суп. До готовності картоплі продовжуємо варити.
2. Рослинна олія розігріваємо на сковороді і обсмажуємо до прозорості дрібно нарізану цибулю. Очищену і нарізану тонкою соломкою моркву додаємо на сковороду і до освітлення моркви все разом обсмажуємо. Отриману зажарку додаємо в суп.
3. На сухій сковороді злегка обсмажити горіхи. Даємо охолонути, потім до дрібної крихти в ступці растолчем. Горіхи додаємо в суп, вогонь вимикаємо і хвилин десять під накритою кришкою даємо супу постояти.
4. По тарілках розливаємо готовий суп, посипаємо подрібненою свіжою зеленню, і додаємо сухарики.