Рецепт Суничне варення на фруктозі фото

Суничне варення на фруктозі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Суниця
Для діабетиків
На полуденок, Для дітей
Заготовки, Варення

Як відомо, фруктозу додають в варення, щоб замінити цукор, а також підкреслити смак ягід. Низькокалорійне і корисне, воно не зберігається занадто довго, теж не кисне і не покривається пліснявою.

Перед вами простий рецепт приготування суничного варення на фруктозі. Фруктоза є замінником цукру, так що варення цілком підійде для діабетиків або людей, які дотримуються дієтичного харчування. Довго варення зберігати не варто, особливо якщо воно стоїть не в холодильнику. Хай щастить!

  • Суниця - 1 кілограм
  • Вода - 2 склянки
  • Фруктоза - 650 грам
суничне варення на фруктозі - фото крок 1
Суницю перебираємо і промиваємо під водою.
суничне варення на фруктозі - фото крок 2
Зваримо сироп з фруктози додавши воду. Фруктоза має повністю розчинитися. Пересипаємо ягоди в глибоку каструлю і заливаємо сиропом. Варимо на повільному вогні 5 хвилин, видаляючи піну. Знімаємо варення з вогню, даємо йому повністю охолонути. Повторюємо процедуру варіння ще двічі.
суничне варення на фруктозі - фото крок 3
Готове варення потрібно остудити і розкласти по чистих стерилізованим банкам. Банки закрийте і зберігайте в холодильнику. Приємного чаювання!

Схожі рецепти