Суничне варення на фруктозі
(покроковий рецепт з фото)
Як відомо, фруктозу додають в варення, щоб замінити цукор, а також підкреслити смак ягід. Низькокалорійне і корисне, воно не зберігається занадто довго, теж не кисне і не покривається пліснявою.
Перед вами простий рецепт приготування суничного варення на фруктозі. Фруктоза є замінником цукру, так що варення цілком підійде для діабетиків або людей, які дотримуються дієтичного харчування. Довго варення зберігати не варто, особливо якщо воно стоїть не в холодильнику. Хай щастить!
- Суниця - 1 кілограм
- Вода - 2 склянки
- Фруктоза - 650 грам
Суницю перебираємо і промиваємо під водою.
Зваримо сироп з фруктози додавши воду. Фруктоза має повністю розчинитися. Пересипаємо ягоди в глибоку каструлю і заливаємо сиропом. Варимо на повільному вогні 5 хвилин, видаляючи піну. Знімаємо варення з вогню, даємо йому повністю охолонути. Повторюємо процедуру варіння ще двічі.
Готове варення потрібно остудити і розкласти по чистих стерилізованим банкам. Банки закрийте і зберігайте в холодильнику. Приємного чаювання!