Торт на фруктозі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт такого торта спеціально розроблений для тих, хто стежить за рівнем цукру в організмі (для діабетиків). Спробуйте простий рецепт, як приготувати торт на фруктозі. Він виходить дуже смачним.
Фруктоза додається в торт замість цукру. Привносячи очевидну користь, вона абсолютно не змінює смак готового блюда. Єдина відмінність: за кольором торт вийде більш золотистим, навіть коричневим, ніби приготований на меду. Такий торт можна приготувати для святкового столу або взяти з собою в гості. Випічка виходить дуже смачною і готується нескладно. Отже, читайте, як приготувати торт на фруктозі. Пробуйте!
- Фруктоза - 2 склянки(1 стакан в тісто, 1 стакан в крем)
- Яйце - 7 штук
- Борошно - 160 грам(1 стакан без гірки)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Крем - 700 грам
- Фрукти - За смаком (для прикраси)
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
2. Яйця розділіть на білки і жовтки, які помістіть в різні миски. Важливо: обидві миски повинні бути повністю чистими і сухими. До жовтків відправте половину склянки фруктози і збийте міксером до посветления маси і збільшення її в об'ємі.
3. Ось такою має вийти жовткова маса.
4. Тепер просійте в жовткову масу борошно, змішану з розпушувачем (по 1 столовій ложці) і акуратно вмішати її лопаткою. Коли вся мука буде втрутитися, маса вийде досить густий.
5. Білки змішайте з другою половиною склянки фруктози і збийте міксером до гострих піків. Збивати необхідно, починаючи з невеликих оборотів і поступово збільшуючи швидкість.
6. Білки збиті, маса біла, щільна і добре тримає форму.
7. Тепер акуратно вмішати білки в жовткову масу. Рухайте лопаткою в одному напрямку, як ніби піднімаючи масу з дна.
8. Форму для випікання (діаметр моєї форми 26 см) застелите кружком пергаменту. Вилийте тісто і розрівняйте. Надішліть в духовку, розігріту до 170 градусів, з 20-25 хвилин (все залежить від вашої духовки).
9. А тим часом приготуйте сметанний крем. Сметану можна брати будь-якої жирності. Я розповім, як приготувати ідеальний сметанний крем навіть з 15% сметани без використання загусників! Просто перекладіть сметану в друшляк, застелений кількома шарами марлі, і відправте в холодильник на 2 годину. Ви побачите, скільки рідини піде зі сметани! Тепер додайте фруктозу (кількість залежить від того, наскільки кисла сметана, я завжди додаю спочатку ½ склянки, а потім ще підсипаю при необхідності). Збийте крем міксером до розчинення фруктози і перетворення крему в однорідну гладку масу.
10. Бісквіт випікся. Розріжте його навпіл уздовж. За допомогою шкіра або сервіровки кільця виріжте з нижнього коржа коло діаметром 20 см. Це буде основа торта. Решта шматки і верхній корж порвіть або поріжте на шматки. Основу торта змастіть сметанним кремом. А потім в залишився крем умочіть інші шматки тесту. Викладіть ці шматки на основу у вигляді гірки. Зверху змастіть залишками крему.
11. Прикрасьте торт за бажанням. Тут послужать будь-які фрукти, шоколадна стружка, кондитерська присипка.
12. Дайте торту просочитися в холодильнику протягом 2 годин - і можна подавати до столу. Приємного чаювання!