Варення з кульбаб на фруктозі
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я розповім вам, як приготувати варення з кульбаб на фруктозі. Цей корисний рецепт замінить вам цукрові десерти. Його можна додавати в чай замість зовсім некорисно цукру.
Ця заготовка швидше схожа на такий густий сироп, ніж на звичне варення. Але техніка готування говорить сама за себе. Аромат буде приголомшливий, так як в складі - листочки вишні. Дуже м'який смак відмінно доповнить фруктові десерти або ж відмінно підійде для просочення бісквітів. Спробуйте пограти і поекспериментувати.
- Квітки кульбаби - 200 штук
- Лимон - 1 штука
- Листки вишні - 10 штук
- Окріп - 0, 5 L
- Фруктоза - 430 грам
Квітки кульбаби добре переберіть. Покладіть в каструлю. Зверху натріть добре помитий лимон разом зі шкіркою і додайте чисті листочки вишні.
Залийте інгредієнти окропом і проваріть на маленькому вогні протягом 10 хвилин під кришкою. Потім залиште відвар на добу.
Через цей час процідіть масу і видаліть "макуха" . А до відвару додайте фруктозу. Проваріть все ще півгодини - і варення готове. Перелийте його в банки, а після охолодження можете приступати до дегустації.