Варення з смородини на фруктозі
(покроковий рецепт з фото)
Цей простий рецепт варення зі смородини на фруктозі стане в нагоді не тільки тим, хто страждає на цукровий діабет, але також всім, хто стежить за своєю фігурою і здоров'ям - смак відмінний і користь наявності.
Я завжди готувала варення і навіть не замислювалася про те, шкодить воно моєму здоров'ю чи ні, смачно - і більше нічого не потрібно. Але останнім часом з'явилося так багато реклами про корисну їжу, що я не трималася і вирішила приготувати варення зі смородини на фруктозі в домашніх умовах, так би язикати, в якості експерименту. Рецепт підказала подруга, вона майстер у всьому, що стосується здоров'я, і відразу попередила мене, що для густоти в таке варення потрібно додати агар-агар. Загалом, варення я приготувала, і його смак там мені сподобався, що тепер я поспішаю і з вами поділитися цим простим рецептом варення зі смородини на фруктозі. Це неймовірно смачні ласощі, ну і корисне, звичайно ж, адже тут і цукру немає і самі ягідки ми довго варити не будемо, що дозволить нам зберегти варення всю користь смородини. Так що я всім без винятку раджу спробувати приготувати таку корисну смакоту.
1) Ягоди відокремлюємо від гілочок і ретельно промиваємо під холодною водою, потім відкидаємо на друшляк, щоб з них стекла зайва рідина.
2) Тепер смородину потрібно подрібнити будь-яким зручним вам способом, наприклад, за допомогою м'ясорубки або блендера.
3) Ягідну масу перекладаємо в каструльку, додаємо фруктозу і агар-агар, перемішуємо. Ставимо каструлю на середній вогонь і доводимо масу до кипіння, як тільки варення закипить, знімаємо його з вогню.
4) Розкладаємо гаряче варення по стерилізованим банкам, закриваємо щільно кришками і залишаємо остигати, перевернув банки дном вверх.
Остигнуло варення слід перенести на зберігання в холодильник або будь-яке інше прохолодне місце. Смачного!
- Смородина чорна - 1 кілограм
- Фруктоза - 750 грам
- Якщо-якщо - 15 грам
1) Ягоди відокремлюємо від гілочок і ретельно промиваємо під холодною водою, потім відкидаємо на друшляк, щоб з них стекла зайва рідина.
2) Тепер смородину потрібно подрібнити будь-яким зручним вам способом, наприклад, за допомогою м'ясорубки або блендера.
3) Ягідну масу перекладаємо в каструльку, додаємо фруктозу і агар-агар, перемішуємо. Ставимо каструлю на середній вогонь і доводимо масу до кипіння, як тільки варення закипить, знімаємо його з вогню.
4) Розкладаємо гаряче варення по стерилізованим банкам, закриваємо щільно кришками і залишаємо остигати, перевернув банки дном вверх.
Остигнуло варення слід перенести на зберігання в холодильник або будь-яке інше прохолодне місце. Смачного!