Суфле з білого шоколаду
(покроковий рецепт з фото)
Суфле з білого шоколаду - вишукане французьке ласощі з ніжним смаком і консистенцією. Готувати просто, ділюся рецептом!
Суфле з білого шоколаду, погодьтеся, це звучить саме по собі вже смачно. Готувати дуже просто, дивіться покроковий рецепт і балуйте себе смачним десертом. Суфле можна подавати просто так, а можна прикрасити ягодами і фруктами.
- Цукор - 75 грам
- Яйця - 3 штуки
- Пакетик ванільного цукру - 1 штука
- Молоко - 250 мілілітрів
- Борошно - 40 грам
- Білий шоколад - 170 грам
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте інгредієнти.
Відокремте білки і жовтки трьох яєць в різний посуд.
Збийте жовтки з половиною цукру, поступово введіть всю муку продовжуючи збивати.
Нагрійте молоко і влийте його до жовтків.
Нагрійте желтково-молочну суміш при постійному помішуванні до загусання. Зніміть з вогню як тільки маса загусне.
Додайте половину шоколаду.
Вмішайте шоколад до однорідного стану, прохолодний.
Збийте білки з дрібкою солі і з цукром, що залишився в стійку піну.
Додайте до білків жовткова масу.
Акуратно змішайте білкову та жовткову маси, додавши порізану на дрібні шматочки другу половину шоколаду.
Підготуйте форми для запікання, які попередньо змастіть вершковим маслом і посипте цукровим піском.
Заповніть форми підготовленою масою, але не до кінця, так як в процесі випічки вона збільшиться в розмірах. Випікайте 20 хвилин при температурі 200 градусів, стежте за готовністю, суфле не повинно пересмажиться.
Суфле спочатку буде з великою "шапочкою", яка потім опаде, але це нормально. Можна подавати суфле присипавши цукровою пудрою, прикрасивши свіжими ягодами або фруктами. Ніжний і смачний десерт готовий, кличте домашніх ласувати.