Пасха з глазур'ю з білого шоколаду
(покроковий рецепт з фото)
З білого шоколаду я буду робити не тільки глазур для прикраси паски, додам його і в сирну масу для додання пасці найніжнішого молочного смаку. Спробуйте цей святковий десерт!
Отже, розповідаю, як приготувати "великдень з глазур'ю з білого шоколаду" . Це зовсім нескладно, але дуже ароматно і смачно! Форму я використовую для обсягу 400-450 г, якщо ваша формочка більше, просто збільште пропорційно продукти. Для прикраси паски я взяла кондитерську посипання, але це не обов'язково, прикрасити можна будь-якими фруктами або ягодами. Порада: не ставте готову паску в холодильник для застигання шоколаду, подайте її так, з ще теплим шоколадом, її легше буде порізати, та й так смачніше! хай щастить!
- Сир - 350 грам
- Ізюм світлий - 50 грам
- Білий шоколад - 100 грам(50 г для глазурі, 50 г для паски)
- Збиті домашні вершки - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор або пудра - 3-4 Ст. Ложок
- Ванільний цукор - За смаком
1. Підготуйте продукти, вершкове масло дістаньте заздалегідь з холодильника, воно повинно бути кімнатної температури. Збийте вершки, знадобиться все 2-3 ст.Л. Приступимо.
2. У чашу комбайна покладіть сир, вершки, вершкове масло, цукор або пудру, ванільний цукор. Увімкніть подрібнювач на кілька хвилин, маса повинна вийти гладкою і однорідної.
3. Ізюм залийте окропом на пару хвилин, щоб дезінфікувати і розпарити. Після відкиньте на сито, щоб вся рідина скла.
4. Половину білого шоколаду натріть на дрібній тертці, половину залиште для глазурі.
5. У сирну масу додайте родзинки і шоколад, перемішайте добре.
6. Форму застеліть марлею (її краще скласти в два рази), переверніть "догори ногами" і поставте в глибоку тарілку. Наповніть сирною масою.
7. Накрийте марлею, поставте гніт (блюдце, а зверху чашка або банку з водою). Приберіть в холодильник на 10-12 годин.
8. Через 10 годин можна злити рідину, переверніть паску на тарілку, зніміть формочку, приберіть марлю дуже обережно. Розтопіть білий шоколад.
9. Полийте шоколадом паску, за бажанням прикрасьте ягодами або кондитерської посипкою, квітами з марципанів і т.Д. Подавайте, поки шоколад не застиг.
10. З паскою!