Суфле класичне
(покроковий рецепт з фото)
Суфле - це особливий десерт, який відрізняється неймовірною ніжністю, легкістю і легкістю, він просто тане в роті, залишаючи легке післясмак, і спонукає з'їсти ще хоч ложечку. Спробуйте!
Звичайно, з першого разу приготувати ідеальне суфле складно, цей десерт має досить примхливий характер, може повести себе дуже несподівано. Так, коли я готувала його в перший раз, у мене все вийшло відмінно, а от 5 подальших раз не вдавалося приготувати нічого хоч віддалено схожого на суфле. Але з часом рука набився, очей відточити, і зараз я можу похвалитися дуже і дуже смачними суфле. І навіть поділюся з вами деякими секретами його приготування. Головним секретом я вважаю те, що білки треба збити в максимально пишну пінку і постаратися зберегти такий стан навіть при змішуванні з іншими інгредієнтами. Це головне. Випікати суфле можна в абсолютно будь-якій тарі: жароміцних формочках, піалах і навіть чашках. Стінки змащувати нічим не потрібно. Коли суфле буде підніматися, воно буде "хапатися" за стінки, а при охолодженні буде за них же триматися і не впаде занадто сильно. Але все ж впаде, не турбуйтеся, таке вже у нього властивість. Без додавання різних хімічних добавок уберегти суфле від осідання неможливо, а навіщо нам якісь добавки, ми адже за натуральність, правда?
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Цукор - 80 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Яйця - 5 штук
- Сіль - 1 щіпка