Рецепт Суфле класичне фото

Суфле класичне
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти, Яйця, Вершкове масло
Дієтичне харчування
На полуденок, Для дітей, На сніданок, Від 5 років
Випічка, Суфле

Суфле - це особливий десерт, який відрізняється неймовірною ніжністю, легкістю і легкістю, він просто тане в роті, залишаючи легке післясмак, і спонукає з'їсти ще хоч ложечку. Спробуйте!

Звичайно, з першого разу приготувати ідеальне суфле складно, цей десерт має досить примхливий характер, може повести себе дуже несподівано. Так, коли я готувала його в перший раз, у мене все вийшло відмінно, а от 5 подальших раз не вдавалося приготувати нічого хоч віддалено схожого на суфле. Але з часом рука набився, очей відточити, і зараз я можу похвалитися дуже і дуже смачними суфле. І навіть поділюся з вами деякими секретами його приготування. Головним секретом я вважаю те, що білки треба збити в максимально пишну пінку і постаратися зберегти такий стан навіть при змішуванні з іншими інгредієнтами. Це головне. Випікати суфле можна в абсолютно будь-якій тарі: жароміцних формочках, піалах і навіть чашках. Стінки змащувати нічим не потрібно. Коли суфле буде підніматися, воно буде "хапатися" за стінки, а при охолодженні буде за них же триматися і не впаде занадто сильно. Але все ж впаде, не турбуйтеся, таке вже у нього властивість. Без додавання різних хімічних добавок уберегти суфле від осідання неможливо, а навіщо нам якісь добавки, ми адже за натуральність, правда?

  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Цукор - 80 грам
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Яйця - 5 штук
  • Сіль - 1 щіпка
суфле класичне - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яйця, як і для бісквіта, повинні бути тільки з холодильника, якомога більш холодними.
суфле класичне - фото крок 2
Розтопити вершкове масло, додайте до нього борошно.
суфле класичне - фото крок 3
Всипте цукор або цукрову пудру, ванільний цукор і гарненько все перемішайте. Доведіть отриману масу до кипіння і зніміть з вогню. Я вважаю за краще це робити на водяній бані.
суфле класичне - фото крок 4
Відокремте жовтки від білків. Жовтки збийте, щоб вони посвітліли, і додайте в молочну суміш, перемішайте.
суфле класичне - фото крок 5
Окремо в сухий і чистої посуді збийте білки з дрібкою солі до стану стійких піків і додайте в підготовлену суміш. Максимально акуратно, щоб не присадити суміш, перемішайте все в однорідну масу.
суфле класичне - фото крок 6
Перекладіть тісто для суфле у формочки і відправте в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Зверніть увагу: заповнюйте формочки приблизно на 2/3 їх обсягу, оскільки суфле збільшиться в обсязі досить сильно.
суфле класичне - фото крок 7
Після того, як суфле буде готове, вимкніть духовку, але суфле не вистачало, на різкому перепаді температур воно відразу впаде. Потримайте його ще хвилин 10-15 в духовці, а потім діставайте.

Схожі рецепти