Класичне картопляне пюре
(покроковий рецепт з фото)
У кожного кулінара - свій рецепт приготування картопляного пюре, проте не завжди пюре виходить таким, як треба. Щоб уникнути дискусій і непорозумінь - рецепт класичного картопляного пюре.
Ви здивуєтеся, але даний, класичне картопляне пюре готується без молока Наскільки я знаю, професійні кухарі в хороших ресторанах завжди користуються саме цим рецептом картопляного пюре - і воно у них завжди виходить повітряним, легким і без грудочок. Я пробувала готувати за цим рецептом - дійсно, пюре виходить ідеальне. Чого і вам бажаю
- Картопля - 5 штук
- Вершки жирні - 1 Чайна ложка
Картопля необхідно почистити, помити і нарізати на великі шматочки. Кладемо в каструлю, заливаємо водою - і на вогонь. Варимо до готовності.
Коли картопля почне сповзати з ножа - значить, готова. Знімаємо з вогню, зливаємо воду.
Чи не додаючи ніяких рідин, за допомогою міксера подрібнюємо наш картопля.
Коли картопля вже практично повністю збитий - можна додати трішечки вершків і збити ще раз.
Власне, ось і весь рецепт - картопляне пюре готове, подавайте з улюбленими м'ясними, рибними або овочевими стравами