Рецепт Класичне куряче каррі фото

Класичне куряче каррі
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Птах, Курка
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На вечерю
Гарячі страви, Каррі

Приготування справжнього курячого каррі в домашніх умовах.

Кількість порцій: 3-6
  • Курка - 700 грам (нарізати кубиками, можна з кістками, але зняти шкірку)
  • Олія - 1 Ст. Ложка
  • Червона цибуля - 1 штука (нарізати кубиками)
  • Імбир - 2 Ст. Ложки (нарізати тонко)
  • Часник - 6 зубчиків (нарізати)
  • Паприка - 1 Ст. Ложка
  • Poroshok koriandra - 2 Ст. Ложки
  • Порошок куркуми - 1/4 чайних ложки
  • Ferry масло - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - - За смаком
  • Помідори - 1 Склянка (нарізати кубиками)
  • Насіння гірчиці - 1 Чайна ложка
  • Листя карі - 2-4 штук
  • Зелений чилі - 2 штуки
класичне куряче каррі - фото крок 1
Нагріти масло в сковороді і обсмажити цибулю, імбир і часник, поки цибуля не стане м'яким.
класичне куряче каррі - фото крок 2
Додайте спеції - порошок червоного чилі, порошок коріандру, гарам масала і куркума.
класичне куряче каррі - фото крок 3
Ретельно перемішайте і обсмажте на слабкому вогні до коричневого кольору.
класичне куряче каррі - фото крок 4
Додайте порізані помідори і сіль.
класичне куряче каррі - фото крок 5
Перемішайте гарненько.
класичне куряче каррі - фото крок 6
Гасіть під закритою кришкою пару хвилин. Потім зніміть з плити і відставте в сторону, дайте охолонути.
класичне куряче каррі - фото крок 7
Як тільки все охолоне, перекладіть все в кухонний комбайн і подрібніть до однорідної маси.
класичне куряче каррі - фото крок 8
Поставте сковороду (в якій тільки що готували овочі, мити її не треба), додайте столову ложку масла і шматочки курки, гарненько перемішайте.
класичне куряче каррі - фото крок 9
Продовжуйте заважати курку, поки вона не почне корічневеть.
класичне куряче каррі - фото крок 10
Коли шматочки курки гарненько обсмажити, додайте овочеву пасту.
класичне куряче каррі - фото крок 11
Ретельно перемішайте і обсмажуйте протягом декількох хвилин.
класичне куряче каррі - фото крок 12
Додайте 1/2 склянки води і кокосове молоко, перемішайте.
класичне куряче каррі - фото крок 13
Доведіть до легкого кипіння. Накрийте кришкою і готуйте на середньому вогні протягом 10 хвилин, поки шматочки курки не стануть м'якими і соус злегка не загусне.
класичне куряче каррі - фото крок 14
В окрему сковороду додайте 1 ç.l. Масла і обсмажте трохи насіння гірчиці, додайте трохи цибулі-шалот, листя каррі і пару порізаних чилі. Обсмажуйте поки листя карі не стануть хрусткими, полийте цією сумішшю курку карі. Готово. Смачного. Ця страва добре поєднується з рисом.

Схожі рецепти