Класичне куряче каррі
(покроковий рецепт з фото)
Приготування справжнього курячого каррі в домашніх умовах.
Кількість порцій: 3-6
- Курка - 700 грам (нарізати кубиками, можна з кістками, але зняти шкірку)
- Олія - 1 Ст. Ложка
- Червона цибуля - 1 штука (нарізати кубиками)
- Імбир - 2 Ст. Ложки (нарізати тонко)
- Часник - 6 зубчиків (нарізати)
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Poroshok koriandra - 2 Ст. Ложки
- Порошок куркуми - 1/4 чайних ложки
- Ferry масло - 1/2 чайних ложки
- Сіль - - За смаком
- Помідори - 1 Склянка (нарізати кубиками)
- Насіння гірчиці - 1 Чайна ложка
- Листя карі - 2-4 штук
- Зелений чилі - 2 штуки
Нагріти масло в сковороді і обсмажити цибулю, імбир і часник, поки цибуля не стане м'яким.
Додайте спеції - порошок червоного чилі, порошок коріандру, гарам масала і куркума.
Ретельно перемішайте і обсмажте на слабкому вогні до коричневого кольору.
Додайте порізані помідори і сіль.
Перемішайте гарненько.
Гасіть під закритою кришкою пару хвилин. Потім зніміть з плити і відставте в сторону, дайте охолонути.
Як тільки все охолоне, перекладіть все в кухонний комбайн і подрібніть до однорідної маси.
Поставте сковороду (в якій тільки що готували овочі, мити її не треба), додайте столову ложку масла і шматочки курки, гарненько перемішайте.
Продовжуйте заважати курку, поки вона не почне корічневеть.
Коли шматочки курки гарненько обсмажити, додайте овочеву пасту.
Ретельно перемішайте і обсмажуйте протягом декількох хвилин.
Додайте 1/2 склянки води і кокосове молоко, перемішайте.
Доведіть до легкого кипіння. Накрийте кришкою і готуйте на середньому вогні протягом 10 хвилин, поки шматочки курки не стануть м'якими і соус злегка не загусне.
В окрему сковороду додайте 1 ç.l. Масла і обсмажте трохи насіння гірчиці, додайте трохи цибулі-шалот, листя каррі і пару порізаних чилі. Обсмажуйте поки листя карі не стануть хрусткими, полийте цією сумішшю курку карі. Готово. Смачного. Ця страва добре поєднується з рисом.