Рецепт Класичне бісквітне тісто фото

Класичне бісквітне тісто
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
Для дітей , На святковий стіл
Десерти
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 25 хв.

Рецептів бісквітного тіста існує багато, але перевірених, за якими виходять по-справжньому смачні торти, не так і багато. Я пропоную один з перевірених варіантів бісквітного тіста.

Опис приготування:

Скажу відверто, я ніколи не вміла готувати бісквіт, він у мене не виростав, виходив дуже щільним, як корж. В один час я вже була кинула затію приготувати ідеальний бісквіт, але знайшла цей рецепт, і з першого разу у мене вийшов відмінний високий, пишний, м'який та ніжний бісквіт, добре пропечений і з красивою скоринкою. Із задоволенням поділюся з вами рецептом, як приготувати класичне бісквітне тісто, з якого завжди виходить ідеальний торт. Перевірте і ви!

  • Яйця - 4 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Борошно - 1 Склянка
класичне бісквітне тісто - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яйця і борошно повинні бути охолодженими тому раджу заздалегідь покласти їх в холодильник на 30 хвилин.
класичне бісквітне тісто - фото крок 2
Мартенс відділи Желтков. Викладіть їх в ідеально чисті миски. Особливо це актуально для білків, оскільки будь-яке Жирков забруднення або вода завадять їм збити.
класичне бісквітне тісто - фото крок 3
Жовтки змішайте з цукром і збийте до освітлення маси.
класичне бісквітне тісто - фото крок 4
Маса вийде злегка густуватої. У неї акуратно поступово потрібно додати борошно. Всипати по 1/3 склянки і повільно розмішуйте ложкою по колу в одному напрямку. Це потрібно для того, щоб тісто, насичене повітрям при збиванні, не втратило пишності.
класичне бісквітне тісто - фото крок 5
Білки збийте до стану гострих піків. Збивайте спочатку на великих оборотах міксера, а потім на повільному.
класичне бісквітне тісто - фото крок 6
Акуратно декількома рухами вмішайте білки в тісто.
класичне бісквітне тісто - фото крок 7
Класичне бісквітне тісто готове. Цією маси вистачить для випікання в формі 20-22 см. Якщо у вас форма побільше або ви хочете більш високий торт, збільште кількість інгредієнтів в 2 рази.

Схожі рецепти