Рецепт Тісто для пельменів класичне фото

Тісто для пельменів класичне
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Яйця
На обід
Гарячі страви , Пельмені
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хочете навчитися робити відмінне і смачне тісто для пельменів? Пропоную скористатися цим простим рецептом, у вас вийде зручне в роботі тісто, а вже пельмені з нього ніколи не розваряться!

Опис приготування:

Рецептів приготування тіста для пельменів дуже багато, у кожної господині є свій секретний інгредієнт. Хтось замішує заварне тісто, хтось на мінералці, хтось додає природні барвники в тісто. А я найчастіше користуюся класичним рецептом приготування тіста, який і пропоную вам дізнатися прямо зараз. Молоко в рецепті можна повністю замінити водою, але не раджу робити тісто для пельменів тільки на молоці. Приготованого за цим рецептом тіста вистачить, щоб використовувати 1 кг фаршу.

  • Борошно пшеничне - 6 склянок (склянка 200 г)
  • Яйця - 2 штуки
  • Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Молоко - 1 Склянка
  • Вода - 1, 5 склянки (може трохи менше)
тісто для пельменів класичне - фото крок 1
Просіваємо в миску борошно і робимо в ній поглиблення. Vbivaem яйця, додаємо сіль і рослинне масло.
тісто для пельменів класичне - фото крок 2
Молоко я відразу розводжу водою і вливаю в поглиблення до яєць, солі і рослинної олії. Я знаю борошно, якої користуюся, тому сміливо вливаю всю рідину. А ви влийте спочатку 2 склянки, а потім додавайте інше.
тісто для пельменів класичне - фото крок 3
Починаємо замішувати тісто від середини, розмішавши яйця з рідиною і сіллю, і захоплюємо борошно.
тісто для пельменів класичне - фото крок 4
А потім, якщо вам незручно замішувати тісто в мисці, можна викласти все на стіл і ретельно вимісити тісто на столі. Воно повинно вийти досить гладким і однорідним.
тісто для пельменів класичне - фото крок 5
Перекладаємо тісто в поліетиленовий пакет або замотуємо його в харчову плівку і відправляємо в холодильник мінімум на півгодини.
тісто для пельменів класичне - фото крок 6
Після вистоювання в холодильнику тісто стане м'яким, еластичним і з нього дуже зручно ліпити пельмені.

Схожі рецепти