Тісто для пельменів класичне
(покроковий рецепт з фото)
Хочете навчитися робити відмінне і смачне тісто для пельменів? Пропоную скористатися цим простим рецептом, у вас вийде зручне в роботі тісто, а вже пельмені з нього ніколи не розваряться!
Рецептів приготування тіста для пельменів дуже багато, у кожної господині є свій секретний інгредієнт. Хтось замішує заварне тісто, хтось на мінералці, хтось додає природні барвники в тісто. А я найчастіше користуюся класичним рецептом приготування тіста, який і пропоную вам дізнатися прямо зараз. Молоко в рецепті можна повністю замінити водою, але не раджу робити тісто для пельменів тільки на молоці. Приготованого за цим рецептом тіста вистачить, щоб використовувати 1 кг фаршу.
- Борошно пшеничне - 6 склянок (склянка 200 г)
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 1 Склянка
- Вода - 1, 5 склянки (може трохи менше)
Просіваємо в миску борошно і робимо в ній поглиблення. Vbivaem яйця, додаємо сіль і рослинне масло.
Молоко я відразу розводжу водою і вливаю в поглиблення до яєць, солі і рослинної олії. Я знаю борошно, якої користуюся, тому сміливо вливаю всю рідину. А ви влийте спочатку 2 склянки, а потім додавайте інше.
Починаємо замішувати тісто від середини, розмішавши яйця з рідиною і сіллю, і захоплюємо борошно.
А потім, якщо вам незручно замішувати тісто в мисці, можна викласти все на стіл і ретельно вимісити тісто на столі. Воно повинно вийти досить гладким і однорідним.
Перекладаємо тісто в поліетиленовий пакет або замотуємо його в харчову плівку і відправляємо в холодильник мінімум на півгодини.
Після вистоювання в холодильнику тісто стане м'яким, еластичним і з нього дуже зручно ліпити пельмені.