Картопляне пюре класичне
(покроковий рецепт з фото)
Картопляне пюре класичне робиться зовсім не так, як ми звикли. Цей рецепт сотнями років передають з покоління в покоління у Франції, де і з'явилося саме поняття картопляного пюре.
Якщо вам не терпиться дізнатися, як приготувати картопляне пюре класичне, то цей рецепт для вас. Прочитавши його, ви зможете зробити справжнє французьке блюдо, яке буде гідно кращих європейських кафе. Відмінний варіант гарніру до риби або м'яса.
- Картопля - 12 штук
- Вершкове масло - 226 грам
- Жовток яєчний - 2 штуки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Петрушка - За смаком
- Молоко - 1/4 склянки
Картоплини середнього розміру вимийте і висушіть. Очистіть картопля від шкірки і знову вимийте. Складіть в каструлю і залийте водою. Відварюйте картоплю до готовності двадцять хвилин.
За допомогою толкушки перетворите картопля в пюре. Після цього додайте до нього вершкове масло і гарненько збийте все міксером на високій швидкості.
Потім влийте в пюре трохи підігріте молоко і посоліть все інгредієнти. Знову збийте, щоб пюре вийшло повітряним.
Зелень вимийте і нарубати. Присипте нею картопля. Ви можете використовувати не тільки петрушку, але і дрібно нарізану цибулю-порей.