Судак заливний
(покроковий рецепт з фото)
Прикрасьте святковий стіл цілим заливним судаком - я впевнена, ваші гості будуть в захваті! розповідаю, як приготувати заливного судака - це набагато простіше, ніж може здатися на перший погляд.
Заливна риба з давніх пір є традиційною прикрасою святкового столу. Холодець можна готувати і прикрашати по різному, немає ніяких обмежень для вашої фантазії. Сьогодні я хочу розповісти як приготувати заливний з судака. Читайте рецепт:
1. Судак чистий, попатраєте, відокремте голову і хвіст, а м'ясо поріжте порційними шматочками.
2. У каструлю складіть голову і хвіст, корінь петрушки, цибулину і моркву, а потім залийте продукти 1, 2 л води. Варіть протягом півгодини.
3. Додайте в бульйон сіль, лавровий лист і порізану рибу. Варіть 15 хвилин, а потім дістаньте шматки риби і процідіть бульйон.
4. Желатин замочити в 2/3 склянки рибного бульйону. Коли желатин набубнявіє, змішайте його з бульйоном.
5. Шматочки судака розкладіть в формі, прикрасьте нарізаною вареною морквою, лимоном, зеленню петрушки. Залийте желе в форми і приберіть холодець в холодне місце.
Тепер ви знаєте, як приготувати судака заливного. Смачного!
- Судак - 1 кілограм
- Желатин - 1, 5 Ст. Ложки
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Корінь петрушки - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Гілочка петрушки - 4 штуки
- Сіль - - За смаком
1. Судак чистий, попатраєте, відокремте голову і хвіст, а м'ясо поріжте порційними шматочками.
2. У каструлю складіть голову і хвіст, корінь петрушки, цибулину і моркву, а потім залийте продукти 1, 2 л води. Варіть протягом півгодини.
3. Додайте в бульйон сіль, лавровий лист і порізану рибу. Варіть 15 хвилин, а потім дістаньте шматки риби і процідіть бульйон.
4. Желатин замочити в 2/3 склянки рибного бульйону. Коли желатин набубнявіє, змішайте його з бульйоном.
5. Шматочки судака розкладіть в формі, прикрасьте нарізаною вареною морквою, лимоном, зеленню петрушки. Залийте желе в форми і приберіть холодець в холодне місце.
Тепер ви знаєте, як приготувати судака заливного. Смачного!