Заливний судак
(покроковий рецепт з фото)
Уже через місяць з гаком настане Новий рік, а значить прийшов час попрактикуватися готувати заливне з риби, а саме з судака. Смачне, красиве блюдо прикрасить ваш стіл і підніме настрій!
Холодець із судака - блюдо якраз для Новорічного застілля, хоча і на інші свята підійде. Холодець подають до столу з гострим хроном або гірчицею, а також чорним хлібом. Зберігайте блюдо на холоді, щоб воно не зіпсувалося. Дивіться, як приготувати заливного судака і пробуйте! хай щастить!
- Судак - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Оливки - 1 штука (банку)
- Желатин - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
Цибулю і моркву очищаємо, кладемо в каструлю, заливаємо літром води. Варимо на середньому вогні.
Видаляємо луску судака. Обрізаємо хвіст і голову. Вирізаємо зябра, і промиваємо рибу під холодною водою. Тушки нарізаємо порційними шматочками. Рибу відправляємо до овочів, додаємо перець, лавровий лист і сіль. Кип'ятимо, видаляючи піну, варимо 20 хвилин на повільному вогні. Витягуємо голови і хвости, варимо ще 10 хвилин. Бульйон проціджуємо.
Залийте холодною водою желатин, і дайте йому набрякнути.
Тонкими кільцями ріжемо лимон і оливки.
Окунь розуміється в kusochki, видаляємо кістки від філе.
Набряклий желатин з'єднуємо з бульйоном, перемішуємо. Кладемо в формочку філе судака. Туди ж красиво викладаємо: лимони, оливки, квіточки з моркви, петрушку. Заливаємо все бульйоном і ставимо на холод до повного застигання. Смачного!