Рецепт Заливний судак фото

Заливний судак
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Судак
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Новий рік
Холодець

Уже через місяць з гаком настане Новий рік, а значить прийшов час попрактикуватися готувати заливне з риби, а саме з судака. Смачне, красиве блюдо прикрасить ваш стіл і підніме настрій!

Холодець із судака - блюдо якраз для Новорічного застілля, хоча і на інші свята підійде. Холодець подають до столу з гострим хроном або гірчицею, а також чорним хлібом. Зберігайте блюдо на холоді, щоб воно не зіпсувалося. Дивіться, як приготувати заливного судака і пробуйте! хай щастить!

  • Судак - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Лимон - 1 штука
  • Оливки - 1 штука (банку)
  • Желатин - 2 Ст. Ложки
  • Сіль і перець - За смаком
заливний судак - фото крок 1
Цибулю і моркву очищаємо, кладемо в каструлю, заливаємо літром води. Варимо на середньому вогні.
заливний судак - фото крок 2
Видаляємо луску судака. Обрізаємо хвіст і голову. Вирізаємо зябра, і промиваємо рибу під холодною водою. Тушки нарізаємо порційними шматочками. Рибу відправляємо до овочів, додаємо перець, лавровий лист і сіль. Кип'ятимо, видаляючи піну, варимо 20 хвилин на повільному вогні. Витягуємо голови і хвости, варимо ще 10 хвилин. Бульйон проціджуємо.
заливний судак - фото крок 3
Залийте холодною водою желатин, і дайте йому набрякнути.
заливний судак - фото крок 4
Тонкими кільцями ріжемо лимон і оливки.
заливний судак - фото крок 5
Окунь розуміється в kusochki, видаляємо кістки від філе.
заливний судак - фото крок 6
Набряклий желатин з'єднуємо з бульйоном, перемішуємо. Кладемо в формочку філе судака. Туди ж красиво викладаємо: лимони, оливки, квіточки з моркви, петрушку. Заливаємо все бульйоном і ставимо на холод до повного застигання. Смачного!

Схожі рецепти