Судак тушкований
(покроковий рецепт з фото)
Судак гарний у будь-якому вигляді, а тушкований в томатному соусі - він просто дивовижний. Маринад для нього не потрібен, готується звичайний томатний соус без додавання оцту і цукру. Дивіться рецепт.
За таким рецептом може бути приготовлена будь-яка морська риба. В томатному соусі судак виходить просто чудово! Сметанний або вершковий соус також буде відмінно поєднуватися з рибою. На гарнір можна приготувати рисову або пшеничну кашу, а також картопля і навіть макарони.
- Судак - 1 штук
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Морс - 200 мілілітрів
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 30 грам
- Спеції - За смаком
1. Чистимо і ретельно миємо рибу, після чого нарізаємо її на шматки товщиною 1-2 см.
2. Солимо і заправляємо судака, після чого обвалюють рибу в борошні і відправляємо смажитися на сковороду. Для смаження можна взяти рослинна або оливкова олія.
3. Знімаємо судака з вогню і перекладаємо на окрему страву. Шаткуємо цибулю і моркву, після чого відправляємо їх смажитися.
4. Додаємо морс або перекручені свіжі томати. Тушкуємо овочі близько 5 хвилин.
5. Викладаємо рибу та овочі в сотейник або жаровню, tusim навколо 20 хвилин з додаванням невеликої кількості води.
6. Відваріть будь-який гарнір, і подавайте судака до вечері!